Salko koláč
Jemné nadýchané řezy s karamelovým krémem můžete připravit jen tak ke kávě, ale i jako pohoštění na rodinné oslavě. Jsou velmi jednoduché, ale právě v tom je jejich kouzlo. Jen dejte pozor, abyste upekli dostatečně velký plech.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 127 kJ / 3 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,45 g |
Tuky | 287,96 g |
Vláknina | 13,66 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 515 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 245,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv dáme variť konzervu Salka na približne 1 a pol hodiny. Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.
Krok 2: Cesto: Vajička vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 3: Zmes vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160 °C 15-20 minút. Po upečení necháme vychladiť.
Krok 4: Vychladené Salko ochutíme kakaom a Nutellou, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka. Plnku necháme stuhnúť v chladničke.
Krok 5: Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu. Oba pláty potrieme plnkou a spojíme. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme rozmrvenými keksami alebo rozdrobenou čokoládovou piškótou.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salko koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjAG
Moje poznámka
Salko koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjAG
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 39 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ševcovský mls II.
redwinn před 17 minutami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 17 minutami
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 47 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 52 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 1 hodinou
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 3 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 4 hodinami
Tématické fráze:
salko,
salko recepty,
salko krém,
recepty ze salka,
krém ze salka,
recepty salko,
salko recept,
moučník ze salka,
salko krém recept,
jak uvařit salko,
moucniky ze salka,
recept salko,
jak se vaří salko,
karamelové salko recepty,
krem salko,
moučník salko,
salko řezy,
koláč se salkem,
salko moucnik,
recept ze salka
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
voda,
olej,
salko,
máslo,
nutella,
kakao,
sušenky,
tuk,
mouka
Komentáře (18)
Min. 1x týdně vařím drůbeží skelety pro smečku. Když potřebuji, tak do hrnce k masu přihodím plechovčičku a než jde maso od kosti, tak je salko "zralé" tak, že jde posléze do sladkosti...
No, asi by šlo vařit v lecčem, že