Polštářkový koláč
Žádná suchá dusivka, to je pro tento moučník výstižné. Nadýchané kakaové těsto protkané tvarohovou náplní vytvoří po upečení typické vyboulení, které připomíná polštáře. Polštářková buchta je neuvěřitelně vláčná a zmizí dřív, než stihne vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 730 kJ / 4 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,39 g |
Tuky | 203,84 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 451,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polštářkový koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYg2
Moje poznámka
Polštářkový koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYg2
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička na česneku
Přidáno před 13 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 20 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 2 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 10 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 11 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 11 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 12 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 14 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 15 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 15 hodinami
Tématické fráze:
koláč peřina,
koláč z bílků,
koláč,
buchta peřina,
prošívaný koláč,
tvarohová buchta peřina,
polštářková buchta,
kolace s tvarohem perina,
tvarohová peřina,
tvarohový koláč peřina,
recept buchta peřina,
buchta prošívaná peřina,
peřina koláč,
nadýchaná peřina,
buchta z bílků,
buchta perina s tvarohem,
peřinkové řezy,
koláče z bílku,
recepty z bílků,
perina buchta
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
olej,
voda,
prášek do pečiva,
kakao,
tvaroh,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (112)
A dodržet cukr krupice ( ne moučka) ! A hned do trouby.
( Vykynout ani nemůže...to není kynuté těsto)
Za super foto
POTOM NAPÍŠU JAK TO DOPADLO - POKUD NÁM NEVYLETÍ DŮM DO VZDUCHU.
kakaem jsem obarvila jen část těsta, do kterého jsem ještě přidala strouhanou citronovou kůru
díky moc za recept, přeji hezký den
skusím to a uvidíme jestli zachutná,jedna buchta tady (buchta fešák) neměla chybu takže důvěřuji.posílám bod
nové peřinkové buchty,tak potom písne jak to dopadlo.Andělský perník byl božíííí...
MOC DĚKUJI ZA RADU!!
Někdy sem hodím ten dietní recept, a to je teprv dokonalost
Bílky šlehat jen do sněhu a hotovo, jinak se stane, že se přešlehají a srazí.. Já šlehám jen bílky samostatně se špetkou solí a cukr šlehám se žloutky. Ale pokud jsou vejce starší, jde sníh také špatně vyšlehat....
Děkuji za chválu i za bodíčky