Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 026 kJ / 3 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,93 g |
Tuky | 273,71 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 201,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem.
Krok 2: Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné výrobky.
Krok 3: Nejprve třeme do hladka smetanový sýr či jeho alternativu, jakmile je sýr hladký, přidejte cukr a postup opakujte, nyní přijdou na řadu všechny ostatní ingredience s výjimkou vajíček, za pomoci minimálních otáček hladce ve šlehači zapracujte.
Krok 4: Nakonec přidávejte vajíčka a žloutky postupně.
Krok 5: Hmotu vlijte na sušenkový základ.
Krok 6: Nožem do krému vepíšete od kraje ke kraji široké písmeno S. Jelikož trouba peče nerovnoměrně, dává se cheesecake péci do vodní lázně.
Krok 7: Trouba by měla být vyhřátá na 160°C, na horkovzduch zapomeňte.
Krok 8: Do poloviny trouby nebo i trochu níž umístěte pekáček, do kterého se dortová forma vejde.
Krok 9: Přeneste do něj formu a pekáček zalijte zhruba do poloviny výšky formy vroucí vodou.
Krok 10: Zavřete troubu a 30 minut vydržte, a vůbec neotvírejte. Po této době koláč zkontrolujte, zda již není hotový. Pečení se tedy končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy, těsto se celé třese podobně jako želé. Prostředek však nesmí zůstat vyloženě tekutý.
Krok 11: Vyčkejte, až koláč vychladne na pokojovou teplotu, teprve poté jej můžete dát zchladit do lednice, nejméně 4 hod. Ještě lépe přes noc.
Krok 12: Teprve druhý a třetí den je cheesecake nejlepší.
Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu. Krok 13: Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).
Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu. Krok 13: Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).
Zveřejněno 11. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake - sýrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLLz
Moje poznámka
Cheesecake - sýrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLLz
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 4 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 7 hodinami
Tousty pana lesního
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 1 hodinou
Banánové vafle
amaliesediv před 1 hodinou
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 2 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 4 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 4 hodinami
Vepřová krkovice na slanině a pórku
Aknytsirk před 5 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou ze 7 pepřů a bylinek
DJanaDD před 5 hodinami
Osvěžující koláč s dvojitou porcí jogurtu
barypb před 5 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake recept original,
cheesecake,
sýrový koláč,
cheescake original,
pečený cheesecake,
cheescake recept original,
recept na cheesecake pečený,
recepty dort chesse,
cheesecake recept,
cheesecake bez pečení,
cheese cake originál,
cheescake bez pečení,
recepty na pečený cheesecake,
sýrový koláč recept,
cheesecake originál,
originál cheesecake,
chesse cake recept,
originál cheescake,
cheesecake pečený,
cheescake recept
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
lučina,
cukr moučkový,
vejce,
žloutek
Komentáře (16)
Jinak nechápu ty hlupáky, co píšou o délce receptu a že ho číst nebudou. Žasnu.
Můj případ to ale není, ráda si s vařením pohraji - vždyť mám na to o víkendu celé dopoledne
Tvůj recept určitě brzy vyzkouším, jen prosím, co znamená:"60 - 100 g másla na krupice"
Moc se Ti povedl - viz foto
http://www.labuznik.com/recept/syrovy-kolac-cheese..., což mi nevadí, jen se mi zdá zbytečně dlouhý, ale to je asi můj problém