Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvovo-makový závin podle Tejaji – i pro diabetiky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 843 kJ /
1 635 kcal
Bílkoviny50,01 g
Tuky105,47 g
Vláknina56,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 417 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy93,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev po očištění nastrouháme, zalijeme citronovou šťávou a smícháme s nemletým mákem. Podle chuti dosladíme (já měla mrkev dost sladkou, nesladila jsem). Krok 2: Těsto si rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme na tenké placky. Posypeme kokosem, strouhankou apod. a poklademe směsí mrkve a máku. Zabalíme jako běžný závin a dáme péci do vyhřáté trouby do zlatova. Já pekla horkovzduchem na 180°C asi 30 min., nutno dle vlastní trouby.

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autorky spagetka

Je to trochu sypké, takže pozor na to, lze i mák umlít – pak by asi lépe držel.

Jinak název - já měla suroviny – Tejajka mi poradila směs máku a mrkve ;-)) a je to opravdu hooodně jedlé, vhodné pro diabetiky!!!!

A víte o jiných stránkách, kde by si lidi takhle pomáhali? To není reklama, to je fakt!!!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY9g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY9g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Laďka ;-):yes::yes::-D:-D:-D

Teri, jaký "len"? Podívej se, kam až to dotáhl "jen poradce" Ladislav Špaček ;-):-D:-D:-D:yes::yes::yes:

:-D:-D:-D Ďakujem Laďka ( za názov :-D , ale ty si autorka, ja som len poradca ). Kombinácia mrkvy a maku je fakt dobrá :yes:
Tánička, fotka jedlá nie je, ale závin áno ;-);-);-)

Zajímavý receptík. :-p a pěkné fotky k tomu. :yes: +10

Tak tohle se mi mooc líbí :-p:yes::yes:

Taničko - souhlas - vlašáky jsem tam přímo cítila... jenže neměla ;-)

Tak uložím a vyzkouším.. možná přidám ještě vlašské ořechy, ty to určitě nezkazí..

Díky za hodnocení :-K
Tanicka - je to výborné, znakem je, že ze 2 šišek už dnes nezbylo nic a to na to byl muž s dcerou sami a mají hooodně chlupatý jazýčky ;-):-D
Jani R. - to krájení trochu horor byl, krájela jsem na větší kusy. Příště určitě nebudu líná mák umlít, ale na druhou stranu - bylo to prima křupavé:yes:, tak si vyber...:-D:-D

Ta fotka mi příde hodně jedlá, jen si myslím, že krájení bude horor;-)

Je to super nápad, ale popravdě - ta fotka mi moc jedlá nepřijde :-D Opravdu je to dobré???

to je zajímavý:yes:

mám doma diabetika, takže stojí za vyzkoušení;-)+:yes:

Teda, to fakt stojí za vyzkoušení. :yes:+5

:-p to vypadá moc chutně:yes::-K

No vida a je tady!!:-D:yes:

Tématické fráze:
makový koláč s mrkví, mrkvovo makový koláč, mrkvový koláč pro diabetiky, mák pro diabetiky, může diabetik mrkev, diabetik a mák, může diabetik mák, mrkvovo maková náplň, závin s mrkví a mákem, makovy zavin, makový závin recept, raw makový závin, mrkvový závin s makem, je vhodný mák pro diabetiky, mák a diabetik, jablecny zavin pro diabetiky, prilohy pro diabetiky, zavin s mrkvou naplni, recepty pro diabetiky, kuchařka receptů pro diabetiky

Suroviny:
těsto listové, mrkev, mák, citron, kokos, cukr

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu