Bábovka ze zbylých bílků
Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích nikdy nezklame. Příprava není složitá a upečenou ji máte raz dva.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 274 kJ / 1 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,80 g |
Tuky | 75,88 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 867 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 221,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem.
Krok 2: Pak lehce do těsta zabalíme mouku a vše ostatní, už nešleháme.
Krok 3: Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí.
Krok 4: Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné ji péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka ze zbylých bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYg
Moje poznámka
Bábovka ze zbylých bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYg
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bílků,
co s bílky,
buchta z bílků,
co z bílků,
co upéct z bílků,
pečeme z bílků,
recept z bílků,
bílky,
co s bílky recept,
bílková bábovka,
jak zpracovat bílky,
jak využít bílky,
pečení z vaječných bílků,
recepty z vaječných bílků,
pečení z bílků,
moučníky z bílku,
jak zpracovat vaječné bílky,
moučník z bílků,
co se zbylými bílky,
bílky recept
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy,
rozinky,
čokoláda,
olej,
sůl
Komentáře (47)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji.
Výsledok : 100 g polohrubej múky = 150 ml, treba však počítať s istou toleranciou, pretože nie je múka ako múka.
Ďakujem!
Včera mi přivezl syn zbyla velikonioční zajíce které děti už nechtějí, hned zítra je roztluču
Co se člověk na Topkách všechno naučí
Recept skvělý, dávám bodík