Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s výpočtem kJ

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ashgan

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 7

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 720 kJ /
1 367 kcal
Bílkoviny154,16 g
Tuky54,11 g
Vláknina33,61 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 4,38 g
Sůl10,67 g
Sacharidy54,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a zalijeme vodou. Krok 2: Přivedeme k varu. Vaříme dokud maso není měkké. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Když bude guláš moc řídký, zahustíme moukou nebo jíškou.

Zveřejněno 14. 3. 2011

Poznámka autorky ashgan

Celkovou energetickou hodnotu jídla jsem spočítala na cca 11175 kJ

z toho Tuky (g): 208, Bílkoviny (g): 134, Sacharidy (g): 57

Na jednu porci 1596 kJ

z toho Tuky (g): 29, Bílkoviny (g): 19, Sacharidy (g): 8

hodnoty jsou orientační podle velikosti porce. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s výpočtem kJ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Po

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s výpočtem kJ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Po

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: Já už zkusila a viděla;-):-)):yes: Malinko česneku dávám pokaždé, ale fakt se to nesmí přehnat.:-K
KJ bych snížila tím, že bych místo 30% smetany dala trochu 10 nebo 12%.

lomačka:
Česnek? Máte recht..., a tady je ho požehnaně, že. A proč tam valit zbytečně jakési kJ, že?:-))
Pokud ale se do segedína přidá česneku jen tak maličko aby ho cítil jen kuchař, pak je to OK. Zkuste a uvidíte. Uvidíte jak budou hosté každé sousto vychutnávat tam co mají chuťové receptory, a uslyšíte jak budou mlaskat a hádat: "Proboha, co to tam máš, to neznám, to je fantazie!"
A stejně jako dobrý kuchař podá jídla o fous méně než stačí k nasycení, tak bude zatloukat a zatloukat, a pokud by někdo náááhodou uhodl, že česnek, tak řekne: Neeééé:-!:-))

hele, ale do segedýnu nepatří ČESNEK !!! jinak foto pěkné:yes:

olina16:

:yes::yes::yes:

Já taky tak počítám.
Jinak oceňuji snahu autorky:-)

V této variantě jde ale o odlehčení;-).My doma prorostlé maso nejíme, takže segedín vařím z plece, kýty nebo krůtího.A chutná...:-D

Svatopluk: taky běžně dávám do segeďáku chilli a nebylo to nikdy hořké a co se masa týče, měl by být z bůčku, ale fujtajbl, já to třepavý tučný nemusím a tak si klidně udělám segeďák i z kýty.

Svatopluk (neregistrovaný/á) - U nás si segedín mužská část rodiny běžně chili doostřuje a proč ne. Ale hořké chili jsem nikdy neměla! A druh masa - nikde není psáno, co musím použít!!!!Použiju to co mám, nebo co mi chutná

Svatopluk 21. 4. 2011 13:57
Do segeďáku nikdy chilli nepatří, je hořčí než pálivá paprika která se v kombinaci se sladkou víc hodí.
To ale také vysvětluje výběr masa, kýta??? kdo to kdy viděl, ženský takhle nevařte. Lepčí výběr plecko, nebo 1/2 plecko 1/2 búček od kosti apod.
Zahušťovat ano - jiška ( na rozdíl od normálního guláše ), někdo dává i na závěr lisovaný česnek.
Zdravím.

zdenicka00: Mám digitální váhu a ta takhle počítá. :-)) Sádla bylo použito 50g již jsem to doplnila. :-))

tejaja: Nezvyklá kombinace :-))Chilli proto, že doma nesolíme. Ať jsem to zkoušela dochutit jakkoli tak to pořád bylo mdlé, ale s chilli je to pikantní i bez soli.:-D

Výpočet nevýpočet, gulášek máš nádherný :yes::-K.

To bych uvítala u všech receptů :-)

zdenicka00: Souhlasím :yes:

Segedínsky guláš a chilli ? :-O:-O:-O:-!

Tématické fráze:
segedínský guláš kj, recepty s kj, segedinsky gulas kalorie, pikantní segedínský guláš, recepty kj, guláš kj, recepty v kj, segedinsky gulas, recepty podle kj, segedínský guláš z vepřové kýty, segedinsky gulas z kýty, segedinský guláš energetická hodnota, recepty s výpočtem kalorií, recepty a kj, segedin kj, recept s kj, energetická hodnota guláše, kalorie segedínský guláš, segedinsky gulas v kj, kaloricka hodnota segedinsky gulas

Suroviny:
kýta vepřová, zelí kysané, cibule, česnek, sádlo vepřové, smetana, paprika sušená sladká, chilli, voda, pepř, sůl, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu