Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s pěti druhy semínek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny

Porce: 17 padesátigramových krajíčků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 930 kJ /
2 612 kcal
Bílkoviny78,18 g
Tuky68,24 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 4,91 g
Sůl12,21 g
Sacharidy411,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny nadávkujeme do pečící nádoby v pořadí, jak jsou napsány. Krok 2: Semínka nasypeme do dávkovače rozinek a oříšků. Krok 3: Vybereme program BASIC RAISIN (základní s rozinkami), který trvá 4 hodiny. Krok 4: Velikost: Velký (L). Můžeme použít časovač.

Zveřejněno 22. 3. 2011

Poznámka autora clupmi

Uvedený postup platí pro Bread Bakery Panasonic SD-253.

Uvedené hmotnosti platí při použití originální přiložené odměrky.

Výtěžnost těsta je 191,54

Hmotnost po upečení: 850,00 gramů

Ztráty pečením: 11,2 %

Výtěžnost hotového výrobku vyšla na 170

http://miric.unas.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s pěti druhy semínek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pyJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s pěti druhy semínek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pyJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

HankaPu:krucikozacap:-D:-D to mě nenapadlo:-O ale nemám já smůlu:-?:-D mám doma jem Meggle..tekutou:-//:-D ale něco koupím a upeču;-):yes:

rebi, všude tam, kde se dává sušené mléko, tak já používám sušenou smetanu do kávy, kterou mám pořád doma po ruce.:-)

clupmi:ano,šéfe:-!:-!:yes::-D:-D:-D

rebeka: Tak existuje jedna dobrá osvědčená metoda: Pokus/omyl ;-)
Ale beze srandy. V podstatě jde o to, aby byl zachován poměr sypkých a tekutých hmot! To je fakt důležité. Jinak může vykazovat chlebík vady - příliž volné nebo naopak tuhé těsto.:-K
Takže vyzkoušej, nafoť, sněz a podej zprávu...:yes:

clupmi::-D:-D:-D:yes:
ani Sunar u nás není,ani u sousedů:-S musí to tam být:-? mám brkaši v prášku,co ty na to;-):-?:-D

rebeka: :-D Konečně mám pořádný počet komentářů :-D
Jo jo maková semínka je normální nemletý mák. Jen ho napřed ochutnej, jestli není hořký - stává se to:-//
Sušené mléko nemá technologický význam, jen zvyšuje nutriční - výživovou hodnotu pokrmu. Nahradit se dá např. sunarem. Zkus vypůjčit od sousedky.;-):-K

clupmi:díky za info o výtěžnosti;-):-D tady je kolem toho takové vzrůšo,že snad do něj půjdu:-D:-D
jen ještě dotaz( jsem už asi fak zblblá:-D)..maková semínka:-!:-O myslíš tím normální nemletý mák:-D:-?
a ještě jeden..dá se sušené mléko něčím nahradit nebo proč tam vlastně je:-? já ho doma nemám,protože ho nepoužívám,a kvůli pár lžícím se mi ho nechce kupovat:-S

Rozkas šéfe! Umazal jsem, to co vám tam překáželo. ;-(

rebeka: Výtěžnost je nejdůležitější technologický a ekonomický ukazatel pekařský výroby. Udává, kolik kilogramů těsta (pečiva) se vyrobí (upeče) ze 100 kg mouky.
K jídlu rozhodně je! Budu rád, když ho někdo upeče a podá reference a přidá mi fotky. Díky moc.:-K

Merylas: Ano to pořadí je opačné jak uvádějí, v podstatě, asi všechny ostatní pekárny. Je to specifikum Panasonicu, přesně podle návodu k obsluze. Dělám to tak. Nikdy jsem to nezkoušel opačně. Ale ty to dělej podle návodu tvé pekárny. :-K

Fantom:Ano pekl!! Byl vynikající, proto jsem vám ho "pověsil na nos" :-p, jenže fotku bohužel nemohu najít???

Klariska:právě ta výtěžnost..ta mě trápí:-D:-D že nevím,o co jde a komu to prospěje..výtěžnost:-O:-?:-? pro mě je relevantní informace,zda je chleba k jídlu..tečka;-):yes::-D

clupmi, já bych se ráda zeptala na pořadí vkládaných ingrediencí do pečící nádoby. Ještě nikdy jsem nedávala jako první droždí. Vždy dávám jako první tekutiny, pak mouku smíchanou se solí a úplně nakonec nahoru droždí. Nesetkala jsem se s takovým pořadím jak píšeš ještě nikde, tak bych se chtěla ubezpečit, jestli to máš opravdu takto vyzkoušené. Děkuji.

Holky a Fantome, prostě se vykašlete na ty gramy a procenta za každou surovinou (které by dle mého měl, minimálně pro zpřehlednění, autor odmazat) a řiďte se údajem před ní, tam je to na naštěstí na lžíce, lžičky a mililitry ;-).
Clumpi, co to je výtěžnost těsta a výtěžnost hotového výrobku? Taky něco pro učně prvních ročníků? :no:

Fantom::-D:-D jsem ráda,že v tom nepochopení:-D nejedu sama:-D:yes:;-)

clupmi: a ty jsi ho pekl?:-O teda estli se mohu zeptat když nejsem děvčátko:-)

:-O, stejně tomu nerozumim
:-O

Děvčátka, klikněte si na tento odkaz:
http://miric.unas.cz/2011/03/Chleb-s-peti-druhy-se...
a doufám, že vám to bude hned jasnější (když to pochopí i učni 1. ročníku?):-K

Já jsem zmatená,je to recept nebo početní úkol?Nechápu a to nejsem blondýna...:-8

clupmi:pro mě to ani na druhý, ani na třetí pohled nevypadá dobře a má orientace je někde úplně jinde.Pokud bych se podívala na takto napsaný recept, myslela bych si, že je špatně úplně všechno a rozhodně bych se do něj nepustila...ale jiný kraj - jiný mrav. Pokud se v tom ostatní vyznají, tak proč ne.:-S

Já jsem z toho taky zmatená.:-O:-O:-O

rebeka::-D:-D:-D:-D:-D

clupmi: Jinak recept je fajn, jen já a takové skratky..to nejde moc dokupy.;-)

Jana Remkova:ty jsi tumpachová a já ouplně blbá:-O:-D:-D:-D:yes:

clupmi: netreba sa ospravedlňovať za skratky, netreba ich písať, ale uviesť recept v normálnom tvare ;-):-D

Jsem z toho celá tumpachová!!:-O

Skratky opravené.
No, neviem, pokiaľ nie som profesionálny pekár, tak uvedené údaje sú pre človeka zbytočné. A recept sa stáva dosť neprehľadným.

Omlouvám se za zkratky: Pš. M. = Pšeničná mouka :-*

Možná jsou to informace pro někoho, kdo se zabývá technologií pečení podrobněji - do hloubky. Receptura na běžné pečivo se vždy uvádí na 100 kg mouky a proto jsou hmotnosti jednotlivých surovin zároveň jejich procentuálním zastupením v těstě. Slouží to pro snadnou orientaci - na první pohled, jestli nemáme někde chybu.
Např. je li obsah droždí v těstě 12% je to určitě špatně. Podobně např. 22 % soli je také určitě chyba.
Stejně tak mají velkou, okamžitou vypovídací schopnost o výtěžnosti. viz: http://miric.unas.cz

Clupmi;-),nechceš mi udělat dietní plán:-O;-)

Může to být dobrý chlebík, semínek není nikdy dost;-).
Clupmi, trochu mi to připomíná šifrovanou zprávu kontrarozvědky:-D.

clupmi - asi jsem natvrdlá, ale ty % tam jsou proč? :-8;-)

Tématické fráze:
seminka do chleba, semínka na chleba, hořký mák, "hořký mák", semínka na pečivo, jaká semínka do chleba, semínka k jídlu, semena do chleba, jaká semínka přidat do chleba, semínka druhy, semínka v chlebu, semínka na chléb, seminka chleba, slaný chléb s rozinkami, seminka do na chleba, chléb ze semínka, od seminka chlebu, výtěžnost těsta, druhy chleba v prášku, dýňová semínka chléb

Suroviny:
droždí instantní, mouka pšeničná, cukr, máslo, mléko sušené, sůl, voda, kmín celý, semínka sezamová, semínka dýňová, semínka maková, semínka slunečnicová,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu