Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka pro pořádné chlapy

Máte rádi specifickou chuť a aroma olomouckých tvarůžků? Pak je recept na tuto pomazánku pro vás jak stvořený. Tvarohová pomazánka s voňavými tvarůžky je plná chutí a navíc doslova nadupaná bílkovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby odležení

15 min (15 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

na 1 celou veku

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 035 kJ /
964 kcal
Bílkoviny1,86 g
Tuky102,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Do mísy dáme tvaroh, změklé máslo a nastrouháme tvarůžky na hrubším struhadle. Vidličkou rozmělníme a přidáme trošku mléka dle potřeby, aby se pomazánka spojila. Krok 3: Dochutíme česnekem, cibulí, solí a pepřem, nakonec dáme mletou papriku a kmín. Krok 4: Zamícháme a necháme rozležet, aby se rozvinuly chutě. Mažeme na čerstvý chléb nebo veku. Dozdobíme bylinkami nebo kyselou okurkou či ředkvičkami.

TIP: Tvarůžky ve studené kuchyni

Zveřejněno 22. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvky

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvky

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super, moc nám chutnala.:yes::yes: Použila jsem romadůr, syrečky nebyly po ruce.

<3janatka: Tak to jsem ráda,že chutnalo

Děkuji autorce receptu. Pomazánka je výborná :-K:-K:-K.

Jaromíra Proučilová 29. 11. 2015 10:55
U nás, když tvarůžky tolik podražily, jsem vymyslela recept, v němž jsem spojila vynikající chuť nadrobno pokrájených tvarůžků s užitečným přísunem vitaminů a minerálů z jinak ne příliš našimi muži oblíbených druhů zeleniny :
nadrobno nebo i na hrubo pokrájených růžiček brokolice,pórku,a nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny -celeru,mrkve a petržele. Tuto směs,podle chuti strávníků ještě vylepším trochou jimi oblíbené sojové omáčky,a dochutím směsí koření- bez glutamátu - může to být Salátové koření nebo Houbové...nebo SMĚS NA GRILOVANOU ZELENINU, ALE i vlastní kombinace ostřejších druhů koření.. Do každé směsi- pokud ji již neobsahuje, pro snadnější trávení přidávám KURKUMU. Vše PROMÍCHÁM - a je možno spojit dohromady -ROZPUŠTĚNÝM MÁSLEM.JÁ JSEM uspěla u mých STRÁVNÍKŮ hmotou -VYTVOŘENOU ze směsi mírně rozpustěného másla rozmíchaného s tvarohem do jejíž vláčné konzistence vždy úměrně k množství použité zeleniny přidávám roztrouhané či na drobné kousky rozkrájené olomoucké tvarůžky nebo i ROMADUR. TUTO SMĚS navrstvím na krajíce chleba,na jejím POVRCHU , po snadnější manipulaci při konzumaci, překryji plátkem tvrdého sýra a nechám zapéct v troubě,dokud se zespodu na krajících chleba nezačne ukazovat místy narůžovělý povrch... A ODPŮRCI brokolice a kořenové ZELENINY si jen pomlaskávají...

Místo mléka ředím tvarůžky pivem a nechám při pokojové teplotě pomazánku proležet.Zvětší objem a je vláčná.S čerstvým chlebem a sklenkou pivka....boží:-p

:-ptak to máš výhodu...přeji ti aby pomazanka chutnala ...:yes:

Prave jezdim primo do Loštic a kupuji kilo za 200kc marne sýry jsou drahe samy o sobe;)

Páni kilo tvarůžek tak to ti upřímně závidím....mohla bych je papa na všechny možné způsoby...jen ta jejich cena mně drží při zdi.;-)

Proc pro chlapy? U nas jim tvaruzky jen ja a vzhledem k tomu ze jsem vcera privezla kilo tvaruzkek zitra jdu na pomazanku;) diky za tip

Argonaut 3. 1. 2014 22:09
Plus vejce natvrdo , trochu pl. horcice a bezchyby:yes:

Ivanko, pomazánka dle Tvého receptu je moc dobrá:-p, posílám bodík a foto . Děkuji za fajn rcp :yes::yes::-K:-p:-p Papriku jsem nepřidávala.

:yes:děkuji Rebí....moc hezká fotka:yes::yes:

neměla jsem tvaroh, dala jsem žervé, uzenou papriku;-)
posílám bodík a foto:-K

Ivulinko,děkuji za krásné fotečky:yes::yes::yes:Úplně se mi sbíhají sliny ....což je důkaz ,že se jí hlavně očima:-)):-))

Děkuji za recept na skvělou pomazánku, spěchám s bodíkem a s obrázky:yes:

:yes::-Dmňam:-!

Díky všem za pochvalu....:-K:-K:-KJani Remkova,to víš ,že je to i pro nás ženy,však jsem si pošmákla:-p:-p:-pale abych řekla pravdu,ne každá má ráda tvargle:-D:-D:-D:yes::yes:

na lehce opečený toustík... ozdobit naťovou cibulkou...:-8

Pro pořádne ženské to není?:-D Super:-p:yes:

Ivanko, mám už spoustu pomazánek z topek, ale tahle je fakt foňavá:-8. Moc se těším, udělám ji svým 3 chlapům o víkendu. Díky a bodíček...:yes::yes::yes:

jo to byly casy,kdyz jsem jeste faral v Ostrave na sachte..po praci splachnout prach pivkem a zajidat to tvaruzkama ktere byli v kazde hospode..hmmmmm..jo to byli casy..uz se tesim az prijedu nekdy domu..dekuji srettka,ale je to nad moje sily udelat takove neco doma..ale jinak varim s topreceptu snad kazdej den!Dekuji Vsem nasim holkam ze perfektni recepty tady na webu!

marian: našla jsem odkaz, stačil by ti jeden tvarůžek,kdyby ti jej někdo poslal a nebo dovezl a vyrobíš si je sám(a)

http://jaknato.webpark.cz/html/syrecky.html

Děkuji za kladné reakce....dnes jsem dělala tuto pomazánku poprvé,ze surovin co byly doma a chutnala nám:-p

Je to hrozně dobrá"mňamina":-p+:yes:já jen místo tvarohu dávám pomazánkové máslo,trošku světlého piva a na barvičku pro oko 1/2 nakrájené červené kápie:-)Tady tuhle verzi vyzkouším také:yes:

Pro Marian...tak to je fakt škoda,protože tvarůžky ,to je unikum.:-!ale díky za pochvalu....:-))

a ja si muzu nechat jenom zdat..asi tezko sezenu tvaruzky v tyhle zasr.. americe:-(..recept supr!:yes::yes:

Tématické fráze:
pro chlapy, pro chlapy.cz, pořadné ženské, jen pro chlapy, recepty pro chlapy, nivová pomazánka s kyselou okurkou, recepty na vareni pro chlapy, chuťovky pro chlapy, nemám ráda chlapy, pomazanka pro chapy, pomazanka pro tvrde chlapy, hankahou, pomazánka s kyselou okurkou, tvarůžková pomazánka s kyselou okurkou, tvaruzkova pomazanka se sodovkou, chlapi nebo chlapy, pomazanky pre chlapov, pořádný chlapy, tvaružky pro chlapy, vareni pro chlapy

Suroviny:
tvaroh, sýr tvarůžky kulaté, máslo, cibule, česnek, mléko, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín celý, veka, bylinky, okurky sterilované, ředkvičky

Přidat fotografie receptu