Suroviny
Porce: 17 padesátigramových krajíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 930 kJ / 2 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,18 g |
Tuky | 68,24 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 4,91 g |
Sůl | 12,21 g |
Sacharidy | 411,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s pěti druhy semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pyJ
Moje poznámka
Chléb s pěti druhy semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pyJ
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 12 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Tématické fráze:
seminka do chleba,
semínka na chleba,
hořký mák,
"hořký mák",
semínka na pečivo,
jaká semínka do chleba,
semínka k jídlu,
semena do chleba,
jaká semínka přidat do chleba,
semínka druhy,
semínka v chlebu,
semínka na chléb,
seminka chleba,
slaný chléb s rozinkami,
seminka do na chleba,
chléb ze semínka,
od seminka chlebu,
výtěžnost těsta,
druhy chleba v prášku,
dýňová semínka chléb
Suroviny:
droždí instantní,
mouka pšeničná,
cukr,
máslo,
mléko sušené,
sůl,
voda,
kmín celý,
semínka sezamová,
semínka dýňová,
semínka maková,
semínka slunečnicová,
Komentáře (32)
Ale beze srandy. V podstatě jde o to, aby byl zachován poměr sypkých a tekutých hmot! To je fakt důležité. Jinak může vykazovat chlebík vady - příliž volné nebo naopak tuhé těsto.
Takže vyzkoušej, nafoť, sněz a podej zprávu...
ani Sunar u nás není,ani u sousedů
Jo jo maková semínka je normální nemletý mák. Jen ho napřed ochutnej, jestli není hořký - stává se to
Sušené mléko nemá technologický význam, jen zvyšuje nutriční - výživovou hodnotu pokrmu. Nahradit se dá např. sunarem. Zkus vypůjčit od sousedky.
jen ještě dotaz( jsem už asi fak zblblá
a ještě jeden..dá se sušené mléko něčím nahradit nebo proč tam vlastně je
K jídlu rozhodně je! Budu rád, když ho někdo upeče a podá reference a přidá mi fotky. Díky moc.
Clumpi, co to je výtěžnost těsta a výtěžnost hotového výrobku? Taky něco pro učně prvních ročníků?
http://miric.unas.cz/2011/03/Chleb-s-peti-druhy-se...
a doufám, že vám to bude hned jasnější (když to pochopí i učni 1. ročníku?)
clupmi: Jinak recept je fajn, jen já a takové skratky..to nejde moc dokupy.
No, neviem, pokiaľ nie som profesionálny pekár, tak uvedené údaje sú pre človeka zbytočné. A recept sa stáva dosť neprehľadným.
Např. je li obsah droždí v těstě 12% je to určitě špatně. Podobně např. 22 % soli je také určitě chyba.
Stejně tak mají velkou, okamžitou vypovídací schopnost o výtěžnosti. viz: http://miric.unas.cz