Suroviny
Porce: 17 padesátigramových krajíčků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 930 kJ / 2 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,18 g |
Tuky | 68,24 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 4,91 g |
Sůl | 12,21 g |
Sacharidy | 411,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s pěti druhy semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pyJ
Moje poznámka
Chléb s pěti druhy semínek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pyJ
Nejnovější recepty
Melounový salát
Přidáno před 2 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 4 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 22 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno 7. 8. 2025 18:58:03
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno 7. 8. 2025 18:12:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírový koláč "na lžíce" se švestkami a skořicovou drobenkou
Petra.21 před 59 minutami
Houbové rizoto s pórkem (po česku)
radekfiala před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
Peta6 před 1 hodinou
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
KacaaK před 1 hodinou
Kaše z ovesných vloček
Tonda001 před 2 hodinami
Bezlepkové ovocné odpalované knedlíky
jana.smajclova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
DavidVolvo před 3 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
lenka-k před 3 hodinami
Cuketové placky
hpludrova před 4 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 4 hodinami
Tématické fráze:
seminka do chleba,
semínka na chleba,
hořký mák,
"hořký mák",
semínka na pečivo,
jaká semínka do chleba,
semínka k jídlu,
semena do chleba,
jaká semínka přidat do chleba,
semínka druhy,
semínka v chlebu,
semínka na chléb,
seminka chleba,
slaný chléb s rozinkami,
seminka do na chleba,
chléb ze semínka,
od seminka chlebu,
výtěžnost těsta,
druhy chleba v prášku,
dýňová semínka chléb
Suroviny:
droždí instantní,
mouka pšeničná,
cukr,
máslo,
mléko sušené,
sůl,
voda,
kmín celý,
semínka sezamová,
semínka dýňová,
semínka maková,
semínka slunečnicová,
Komentáře (32)
Ale beze srandy. V podstatě jde o to, aby byl zachován poměr sypkých a tekutých hmot! To je fakt důležité. Jinak může vykazovat chlebík vady - příliž volné nebo naopak tuhé těsto.
Takže vyzkoušej, nafoť, sněz a podej zprávu...
ani Sunar u nás není,ani u sousedů
Jo jo maková semínka je normální nemletý mák. Jen ho napřed ochutnej, jestli není hořký - stává se to
Sušené mléko nemá technologický význam, jen zvyšuje nutriční - výživovou hodnotu pokrmu. Nahradit se dá např. sunarem. Zkus vypůjčit od sousedky.
jen ještě dotaz( jsem už asi fak zblblá
a ještě jeden..dá se sušené mléko něčím nahradit nebo proč tam vlastně je
K jídlu rozhodně je! Budu rád, když ho někdo upeče a podá reference a přidá mi fotky. Díky moc.
Clumpi, co to je výtěžnost těsta a výtěžnost hotového výrobku? Taky něco pro učně prvních ročníků?