Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničný chléb s dýňovým semínkem

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 60 min

200 min (140 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Světlý, klenutý a voňavý chlebík je plný tmavě zelených dýňových semínek, které při jídle semtam křupou v zubech. Vřazením vařených brambor do těsta chlebu prodloužíme trvanlivost, pomaleji pak vysychá.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 797 kJ /
2 581 kcal
Bílkoviny80,53 g
Tuky67,25 g
Vláknina23,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy401,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak strouhané brambory a všechny ostatní suché suroviny, droždí nahoru na mouku). Krok 2: Použijeme program Základní (Klasik), hmotnost chleba 1000 g, kůrka nejtmavší. Krok 3: Hotový chléb vyklepneme z formy, vytáhneme z něj háky a chleba necháme vychladnout na mřížce.

Proč se upečený chléb propadne?

Zveřejněno 6. 9. 2023

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničný chléb s dýňovým semínkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x6j0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničný chléb s dýňovým semínkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x6j0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, brambory, olej, semínka dýňová, sůl, kmín drcený, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu