Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 607 kJ / 2 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,13 g |
Tuky | 83,25 g |
Vláknina | 36,25 g |
Cholesterol | 677 mg |
Sodík | 5,17 g |
Sůl | 12,57 g |
Sacharidy | 267,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí a uzeninu si v nádobě nejdříve podusíme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme do mísy. Necháme chvíli stát, zbylou vodu vymačkáme.
Krok 2: K bramborům přidáme vejce, mléko,česnek, kmín, majoránku, trošku tekuté vegety (nebo soli), pepř a polovinu směsi z podušeného zelí a podušené zeleniny. Vše řádně promícháme.
Krok 3: Na pánvi si rozehřejeme tuk nebo olej a sběračkou nalijeme těsto do placiček silných asi 1/2 cm a z obou stran opékáme. Takto pokračujeme až do konce těsta.
Krok 4: Pak upečené bramboráky osušíme od oleje (tuku) a ještě teplé obložíme zbylou polovinou dušeného zelí a uzeniny. Podáváme takto teplé s oblohou.
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák se zelím a uzeninou ala "frncábník"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1YPm
Moje poznámka
Bramborák se zelím a uzeninou ala "frncábník"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1YPm
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
bramboráky se zelím a uzeným,
bramborák se zelím a uzeným,
recept na bramboráky se zelím a uzeným,
bramborak s uzenym a zelim,
bramboráky s uzeným a zelím,
cmunda se zelím,
bramborak s uzenym,
bramborak s uzenym a se zelim,
bramborak se zelim,
cmunda se zelím a uzeným,
bramboraky s uzenym a se zelim,
bramboraky s uzeným,
valassky bramborak,
bramborové placky s uzeninou,
bramboráky recept,
uzene se zelim,
bramboracky s uzenym a zelím,
bramboračky s uzeným,
bramboráky s uzeným masem a zelím,
bramboračky s uzeninou
Suroviny:
brambory,
uzenina,
zelí kysané,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
česnek,
majoránka,
kmín celý,
pepř,
vegeta tekutá,
sádlo
Komentáře (17)