Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře se zimní zeleninou

Hodnocení receptu je 4,5 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

binibeca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 717 kJ /
1 605 kcal
Bílkoviny138,58 g
Tuky83,97 g
Vláknina10,37 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 13,77 g
Sůl37,15 g
Sacharidy69,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájet na kousky, obalit v mouce a 3-4 minuty opékat na oleji dohněda. Pórek nakrájet na kolečka a cibuli nadrobno - blanšírovat na pánvi asi 5 minut do měkka. Krok 2: Vše vložíme do ohnivzdorné nádoby a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a vývar. Krok 3: Vše pečeme asi 1 hodinu na 180°C. Krok 4: Dále se to pro nejmenší může rozmixovat na pyré. Synovi to moc chutná s bramborem.

Zveřejněno 5. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře se zimní zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYNL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře se zimní zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYNL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jana Remkova:Jani, v Prostřeno jsou perly:-D.
Blanšírování je krátké (max 3 minuty) povaření a následné prudké ochlazení.V praxi to vypadá tak, že do vroucí vody ponořím kovové síto se zeleninou, krátce povařím a ihned po vytažení přendám do misky se studenou vodou a ledovými kostkami.Výhodou je (kromě vitaminů) zachování původní barvy zeleniny.

Popravdě, nedávno v pořadu prostřeno vznikla diskuze na témá "blanšírování" a nikdo z nás, co jsme se na to dívali jsme z toho nebyli chytří.:-D Lucko, mi se to líbí;-):yes: Dnes jsem podobně "balnšírovala":-D kotletu;-):yes:

chocolate:tak to se omlouvám,tak jsem to nechtěla,aby to vyznělo.;-)

Za blanšírování se omlouvám :-8
Ano opravdu jsem to pekla hodinu,taky jsem trošku nechápala ale udělala jsem to podle receptíku a bylo to ok!Chutnalo jak synovi tak manželovi :)

Simona Kucerova:Promiň Simčo, ale tvůj dotaz už mi jako šťourání připadá:-D, navíc ho moc nechápu;-).Se žížalkou souhlasím, blanšírování je opravdu spaření a následné prudké ochlazení.
Binibeca, Lucko, opravdu pak pečeš ještě hodinu?Recept vypadá dobře i pro malé děti (a to se mi líbí), ale ta hoďka mi přijde zbytečně moc, protože zelenina i maso už jsou tepelně upravené.Každopádně si myslím, že pro děti je to chutná a zdravá kombinace, nebála bych se přidat ani trochu zakysané smetany.

zizala:Žížalo nejsi šťoura je potřeba uvést věci na pravou míru,je to důležité;-):yes:Chtělo by to napsat,ale co to je zda smažení nebo restování.;-)

Nechci být šťoura, ale blanšírování je krátké ponoření potraviny do vroucí vody a následné rychlé ochlazení ;-)

Tématické fráze:
kure na zelenine, blanšírování cibule, co je blanšírování cibule, blanšírování kuřete, kuře se zeleninou, recepty na kuře, zimní kuře, kuře v zelenině, blasirovat pórek, kuřecí se zimní zeleninou, recept blanšírování, blansirovani ze, blansirovani kure, blanšírování recept, blanšírování mrkve, blanšírování kuřecí, blanšírovaní kuřecích prsíček, blanšírovat pórek, kureci maso s rozmixovanou zeleninou, google co je blanšírovaní

Suroviny:
prsa kuřecí, mouka, olej rostlinný, pórek, cibule, mrkev, nať celerová, bujón

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu