Pečené paprikové kuře s pohankovým bulgurem a dýní Hokkaido - pro nejmenší

Suroviny 2-3 porce

1 kuřecí noha
máslo
sůl
sladká mletá červená paprika
1/2 hrnku pohankového bulguru
sůl
1/4 hokkaido
kousek pórku
ghí

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nohu omyjeme, osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Do pekáčku dáme máslo, na něj maso a na maso opět máslo. Podlijeme trochou vody.

  2. Pečeme zakryté na cca 150 - 180 stupňů doměkka. Podle potřeby doleijeme trochu vody, maso kontrolujeme cca co 30 minut. Ke konci můžeme odkrýt na cca 10-15 minut.

  3. Bulgur uvaříme v osolené vodě podle návodu. Zalijeme 2,5 násobkem vody, vaříme 7 minut a necháme dojít 10-15 minut.

  4. Hokkaido omyjeme, odstraníme semeník a špatnou kůru. Nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme nadrobno.

  5. Rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme pórek. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Následně hokkaido rozmačkáme mačkadlem na brambory. Podle potřeby osolíme.

  6. Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a podáváme s bulgurem a šťouchanou hokkaido.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Komentáře k receptu Pečené paprikové kuře s pohankovým bulgurem a dýní Hokkaido - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Tématické fráze: pečená dýně hokaido bulgurem