Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 717 kJ / 1 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,58 g |
| Tuky | 83,97 g |
| Vláknina | 10,37 g |
| Cholesterol | 193 mg |
| Sodík | 13,77 g |
| Sůl | 37,15 g |
| Sacharidy | 69,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře se zimní zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYNL
Moje poznámka
Kuře se zimní zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYNL
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 5 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 7 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 7 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 8 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 8 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 9 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 9 hodinami
Tématické fráze:
kure na zelenine,
blanšírování cibule,
co je blanšírování cibule,
blanšírování kuřete,
kuře se zeleninou,
recepty na kuře,
zimní kuře,
kuře v zelenině,
blasirovat pórek,
kuřecí se zimní zeleninou,
recept blanšírování,
blansirovani ze,
blansirovani kure,
blanšírování recept,
blanšírování mrkve,
blanšírování kuřecí,
blanšírovaní kuřecích prsíček,
blanšírovat pórek,
kureci maso s rozmixovanou zeleninou,
google co je blanšírovaní
Suroviny:
prsa kuřecí,
mouka,
olej rostlinný,
pórek,
cibule,
mrkev,
nať celerová,
bujón
Komentáře (8)
Blanšírování je krátké (max 3 minuty) povaření a následné prudké ochlazení.V praxi to vypadá tak, že do vroucí vody ponořím kovové síto se zeleninou, krátce povařím a ihned po vytažení přendám do misky se studenou vodou a ledovými kostkami.Výhodou je (kromě vitaminů) zachování původní barvy zeleniny.
Ano opravdu jsem to pekla hodinu,taky jsem trošku nechápala ale udělala jsem to podle receptíku a bylo to ok!Chutnalo jak synovi tak manželovi :)
Binibeca, Lucko, opravdu pak pečeš ještě hodinu?Recept vypadá dobře i pro malé děti (a to se mi líbí), ale ta hoďka mi přijde zbytečně moc, protože zelenina i maso už jsou tepelně upravené.Každopádně si myslím, že pro děti je to chutná a zdravá kombinace, nebála bych se přidat ani trochu zakysané smetany.