Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový salát s pomerančem

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie356 kJ /
85 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky5,70 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev nastrouháme na jemné nudličky, pomeranč oloupeme, zbavíme dužiny a nakrájíme na kousky. Krok 2: Promícháme s mrkví a zakapeme olejem. Krok 3: Uděláme si zálivku z citronové šťávy, vody, cukru,špetky soli, tak aby byla sladkokyselá. Krok 4: Vše promícháme.

Zveřejněno 8. 11. 2010

Poznámka autorky mysulka

Mrkvové sláty tu jsou, ale tenhle jsem nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5Ng

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5Ng

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

K mrkvi někdy přidávám jablko a trochu strouhaného kokosu. Vnučkám moooc chutná.

Moc dobrý salátek:-K. Olej jsem nedala, ale přidala jsem 100% pom. šťávu. Moc dobrá, dávám bodík:yes::yes: a přidala jsem foto:-8

Simonko a Čokoládko děkuju za odpověď;-):-K:-K

cheef:trochu oleje uvolňuje ze zeleniny vitamíny.Proto se do salátů má přidávat.;-)

cheef:Ten olej je tam v minimálním množství a je tam velmi zdravý, protože provitamin A, který je obsažený v mrkvi, je rozpustný v tucích.

zdravý? cukr + olej???? není tam ten olej zbytečný.... jinak dobrý.;-)

tak to mám taky ráda a vyzkouším i s brusinkami.:-p+1:yes:

;-) všem díky:-K
Rebi vidíš mě by nenapadly ty brusinky, určitě vyzkouším, mám je moc ráda:-p:yes::-K

ano,ano..je výborný:-8:-p:yes:já ještě přidávám rozinky nebo sušené brusinky,veliká dobrota:-p

Joj, tak skloubit pomeranč, citron a mrkev mě ještě nenapadlo :yes:

Posilam 9. bodik, ulozila jsem a urcite vyzkousim. :yes::-p:-K

Hm, tak toto ano:-p Dělávám s ananasem, ten je skvělý a tenhle nemůže být o nic horší:-*:yes:

;-) djany a Bibi děkuju, zrovna se s ním láduju:-D:-K

Myšulko, to je ale krásně zdravoučkej salát, za ten ti musím dát 4.bodík:yes:

Tématické fráze:
mrkvový salát, salát s pomerančem, zdravý mrkvový salát, mrkev s pomerančem, zeleninový salát s pomerančem, salát mrkev s pomerančem, mrkvový salát olej, zálivka na mrkvový salát recept, olej a mrkvový salát, salát z pomerančem, sláty recepty, salaty, saláty recepty, mrkvový salát s pomerančích, mrkvovy salat s pomeranem, to je nápad 10 mrkvovy salat, recepty mrkvový salát, salát z mrkve a kiwi, uvolňuje se zeleniny vitamíny olej, zeleninovy salát s pomerančem kiwi

Suroviny:
mrkev, pomeranče, šťáva citronová, cukr, sůl, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu