Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Narozeninový dort s krémem z bílé čokolády

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 488 kJ /
4 897 kcal
Bílkoviny75,34 g
Tuky318,69 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 666 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy427,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme korpus smícháním moučkového cukru, másla, vajec, mléka a pak postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Krok 2: Formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem a těsto do formy vlijeme. Krok 3: Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C (horkovzdušná) asi 40 minut. Pokud máme formy dvě, můžeme těsto rozdělit a péct dva korpusy při stejné teplotě asi 20 minut. Upečenost vyzkoušíme špejlí. Krok 4: Korpusy necháme vychladnout a pak vyndáme z formy. Krok 5: Mezitím připravíme krém vyšleháním smetany s cukrem. Krok 6: Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a přimícháme ji do vyšlehané šlehačky. Krok 7: Korpus prořízneme na dvě stejná kola a spodní část hojně pomažeme jahodovým džemem. Krok 8: Na něj dáme část krému a přiklopíme druhou částí korpusu (pokud jsme pekli dva korpusy, prořezávání odpadá). Krok 9: Povrch dortu i strany pomažeme krémem. Krok 10: Zdobíme čerstvýma jahodama a dáme do lednice alespoň na 1 hodin proležet.

Zveřejněno 10. 4. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMqK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMqK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes::yes::yes:Lenika:

Jahody jsou právě na zahradě, tak jsem vyzkoušela tenhle recept. A musím říct, že dort moc chutnal.:-) Přidala jsem své fotky i bodík.;-)

Trošku změna ve zdobení;-)Dortík vypadá moc hezky a určitě udělal velkou radost:-*Mě by udělal ohromnou:yes::-p+:yes:

Dekuji za prijemne komentare :-K Dortik byl urcen pro meho pritele a moc nam chutnal ;-) Byl to muj druhy vetsi dortik a mela jsem radost, ze se povedl

Povedené ;-);-);-)

:yes::yes:ten vypadá moc krásně a ty jahody...:-p:yes:

;-) Konečně normální dort bez pestrobarevného marcipánu :-O a je přímo výstavní :-p +1 :yes:

:yes:+7:yes:

Lucasinko, vždy tady ráda vidím klasiku dortík. Teď se to tu příliš hemží dorty, které jsou potahované marcipánem. Moc se mi líbí :yes::-p +

Moc hezký a svěží dort, jistě udělal oslavenci radost.Kdysi jsem dělala podobný (ale bez bílé čokolády, v krému byla pravá vanilka) a zdobila jsem lístky máty, která s jahodami krásně kontrastuje.
Za velmi povedený dort letí bodík:-K.

Krásný dortík;-):yes:+1

Pěknej a lehoučkej na jídlo. Takové jsou nejlepší.

Tématické fráze:
narozeninovy ovocny dort recept, recepty na narozeninové dorty, narozeninový ovocný dort, ovocný narozeninový dort, narozeninové dorty pro děti recepty, narozeninový dort s ovocem, narozeninový dort kolo, narozeninové dorty s receptem, narozeninový dort recept, narozeninovy jahodovy dort, krém z bílé čokolády na dort, dort z bílé čokolády, narozeninové dorty recepty, krém z bílé čokolády, narozeninový dort ovocný, recept narozeninový jahodový dort, recept narozeninový dort, narozeninový ovocný dort fotoalbum, narozeninovy dort, narozeninový dort s jahodami

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, čokoláda bílá, cukr moučkový, jahodová marmeláda, jahody čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu