Postup přípravy
Krok 1: Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet.
Krok 2: Kuřecí játra nakrájíme na kostičky, zprudka orestujeme na uzené slanině a odstavíme. Na tuku (já jsem použil sádlo) lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí steaky, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, krátce zarestujeme a rovněž necháme vychladnout.
Krok 3: Nyní začíná tvořivá část, kdy obě směsi dáme doprostřed naklepané panenky a vytvoříme měšec, který zavážeme potravinářským motouzem.
Krok 4: V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme uvázané „pytlíky“, mírně podlijeme bujónem a pečeme ve vyhřáté troubě (230-250°C) za občasného podlévání a polévání cca 30-35 minut.
Krok 5: Bramborové pusinky zhotovíme z tužší bramborové kaše, kterou naplníme do cukrářského rukávu a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kaši ve tvaru pusinek.
Krok 6: Pečeme při 200°C cca 15-20 minut. Pusinky z bramborové kaše koupíme i mražené a ty můžeme nejen upéct v troubě, ale i usmažit ve friťáku.
Zveřejněno 1. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný měšec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OywE
Moje poznámka
Kouzelný měšec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OywE
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 23 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na způsob golubců
samsi před 6 minutami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 9 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 10 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 11 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 14 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 15 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 17 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 18 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 21 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Tématické fráze:
silvestrovské menu recepty,
měšec,
měšec recept,
recept mešec,
vepřový měšec,
slavnostní menu recepty,
kuřecí měšec,
recepty měšec,
jak upéct bůček,
recept na měšec,
vepřové maso ve vlastní šťávě,
měšec recepty,
jak upéct vepřové maso,
jak upéct maso,
silvestrovské menu - recepty,
kureci mesce,
slavnostní menu recept,
nutela ze švestek,
silvestrovské menu recept,
hovězí na švestkách
Suroviny:
svíčková hovězí,
kuřecí stehenní řízky,
játra kuřecí,
šunka,
slanina uzená,
sůl,
cibule,
pepř,
koření,
brambory
Komentáře (32)
Jen jsem místo jater dala žampióny a vylepšila medvědím česnekem.
Určitě nebylo naposledy