Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hejtmanský měšec

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanca12

Náročný

Suroviny

Porce: asi 10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 368 kJ /
2 956 kcal
Bílkoviny261,18 g
Tuky194,56 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 8,66 g
Sůl21,21 g
Sacharidy32,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Díl vepřové plece opláchneme a nakrájíme přes vlákno plátky o příslušné hmotnosti. Plátky rozklepeme doširoka a do středu položíme propláchnuté, okapané a překrájené zelí, díl oloupaného párku, na kostičky nakrájenou slaninu a plátek vařeného vejce. Plátek masa s náplní osolíme a opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce, okraje k sobě svážeme nití. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku do růžova, přisypeme mletou papriku, částečně zpěníme. Krok 3: Na takto připravený základ vložíme měšce, mírně podlijeme vodou a přikryjeme poklicí a v troubě dusíme do měka. Krok 4: Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, štávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme protlak, znovu krátce povaříme, zjemníme smetanou, dochutíme hořčicí a citrónovou štávou. Za stálého míchání dobře povaříme, uvařenou omáčku přecedíme zpět na měšce a krátce společně podusíme.

Zveřejněno 3. 4. 2010

Poznámka autora hanca12

Příloha : brambory, rýže

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejtmanský měšec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZkY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejtmanský měšec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZkY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborné, je to z Norem pro restaurace z dávných dob, ale jsem ráda, že jsem ten recept našla. :)))

Hanco12, hezký receptík;-) Miruš, přidala jsi moc krásné fotečky, měšce vypadají moc hezky;-):yes:

:-p:yes::yes:

Simonko:-) děkuju:-K. K té boďce - nějak nás zlobí noťas a tak některé věci musím dělat víckrát:-( - ale boďka už je tam;-).

Miruš krásné fotečky,krásný vyfocený postup.;-):yes:
teď už recept lépe zaujme a je vidět,že to je receptík hodný vyzkoušení;-)+1:yes:dávám bodík každé půlku.;-):yes:4.jsem dala já.;-)

Hanco12:-) nedávno jsem si vybrala Tvůj recept jako inspiraci k obědu a bylo to výborné:-p. Jen protlak jsem přidala už do základu. Přidávám pár fotek a boďku č. 4. Díky za vynikající jídlo:-).

Tématické fráze:
měšec, kuřecí měšec, hejtmanský závitek, kuřecí měšec recept, hejtmanův měšec, měšec recept, recept na měšec, měšec jídlo, vepřový měšec, jidlo mesec, hejtmaský měšec, hejtmanův měšec recept, hejtmanský vepřový závitek, kuřecí měšce, hetmanský měšec, recepty mesec, recept měšec, hejtmský měšec, vepřový měšec po kaplicku, recept a měšec

Suroviny:
plec vepřová, párky, zelí kysané, slanina, vejce, sůl, pepř, cibule, tuk, paprika sušená sladká, mouka hladká, protlak, smetana, citron, hořčice, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu