Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Lehký piškotový moučník bez mouky, ve kterém šťavnaté jahody, jemný krém a čokoládová poleva vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí, to je moučník, osvěžující sladkost, ideální na letní setkání s rodinou.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 133 kJ / 1 944 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,60 g |
Tuky | 107,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 617 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 195,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, cukru a krému Dr.Oetker vyšleháme tuhý krém, který dáme do lednice do doby, než upečeme piškot.
Krok 2: Ve šlehači vyšleháme vejce s jahodovými pudinky, cukrem a práškem do pečiva do pěny. Nalijeme na pekáček vystlaný pečícím papírem. Pečeme zvolna, na 170 °C asi 20 minut, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 3: Po úplném vychladnutí upečený základ potřeme džemem, naskládáme na něj piškoty a jahody a pokapeme šťávou z kompotu smíchanou s rumem. Potřeme již připraveným krémem, polijeme čokoládou a dáme vychladit do lednice.
Zveřejněno 22. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Drz
Moje poznámka
Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Drz
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
jahodové recepty,
jahodové řezy,
jahodové moučníky,
jahodový řez,
dr oetker recepty,
jahodové,
jahodové řezy recepty,
recepty na jahodové řezy,
jahodový řezy,
recepty dr. oetkera,
řezy jahodové,
moučníky dr. oetkera,
řezy s jahodami,
krém dr.oetker,
dr oetker krém,
jahodová poleva recept,
recepty jahodové řezy,
www dr oetker recepty,
dr. oetker krém,
moučníky dr. oetker
Suroviny:
pudink jahodový,
cukr moučkový,
vejce,
prášek do pečiva,
krém dr.oetker,
cukr,
mléko,
piškoty,
poleva čokoládová,
marmeláda,
jahody,
rum
Komentáře (87)
poleva je z dílny made in srettíkov
takže Jani,s tvou pomocí,hotovo,je to vynikající záležitosts,kdoporučuji dělat den před plánovanou konzumací,piškoty se krásně nasáknou,jsou vláčné a voňavé po jahůdkách,korpus není vůbec houbovitý,naopak,je vláčný a to jsem pudinkový korpus dělala poprvé,míchala jsem tak,jak je psáno Jankou(na korpus)vše dohromady a měla obavu,protože to bylo dost řídké,ale,dvacet minut poctivého šlehání a výsledek....příště zkusím umíchat vejce s cukrem a pak přidat zbytek ingrediencí....výborný moučník,doporučuji,bod už jsem dala,teď posílám jen fotky-nic moc,no