Povidlová omáčka s uzeným masem
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se k ní hodí uzené maso a bramborový knedlík nebo šišky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 879 kJ / 1 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,14 g |
| Tuky | 38,80 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 4,70 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 94,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme, vsypeme mouku a za stálého míchání smažíme do světlé barvy, aby vznikla jíška.
Krok 2: Zalijeme vodou. Přidáme povidla a rozmícháme.
Krok 3: Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a skořici. Můžeme přidat i trochu nastrouhaného perníku na zahuštění. Povaříme asi 15 minut.
Krok 4: Podle chuti přisladíme, přisolíme a přidáme pár kapek citronové šťávy.
Krok 5: Podáváme s vařeným uzeným masem a tvarohovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Moje poznámka
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Nejnovější recepty
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
Tématické fráze:
svestková omáčka s uzeným,
švestková omáčka k uzenému masu,
recept na povidlovou omacku,
omáčka k uzenému masu,
švestková omáčka k masu,
česneková omáčka k uzenému masu,
švestková omáčka,
omáčky k uzenému masu,
uzené maso se švestkovou omáčkou,
uzené maso s povidlovou omáčkou,
švestková omáčka z povidel,
omáčka k uzenému,
omáčka z povidel,
trnková omáčka,
švestková omáčka k masu z povidel,
recept švestková omáčka k masu,
uzené s povidlovou omáčkou,
trnková omáčka recept,
uzené se švestkovou omáčkou,
švestková omáčka k masu recept
Suroviny:
povidla švestková,
máslo,
mouka hladká,
voda,
kůra citronová,
šťáva citronová,
skořice mletá,
perník strouhaný,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM
To ale soudruzi dělají chybu
Nevědomost prý hříchu nečiní
No, ale v tomto případě ani neomlouvá!
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým"