Suroviny
Porce: 4 (do velkých misek)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 640 kJ / 392 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,84 g | 
| Tuky | 2,84 g | 
| Vláknina | 14,20 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 21 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 81,65 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut.
	Krok 2: Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu.
	Krok 3: Přilijeme 2/3 vývaru z koření (před tím z něj ale koření vyndáme), do zbytku vývaru přidáme želatinu, necháme nabobtnat, zahřejeme, aby se rozpustila a pak ji rozmícháme v pyré.
	Krok 4: Nalijeme do misek a necháme ztuhnout přes noc v lednici.
Zveřejněno 17. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jablkové želé (amarouny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pR16
Moje poznámka
					
				
Jablkové želé (amarouny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pR16
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept na amarouny, 
						
						
							amarouny, 
						
						
							jablkové želé, 
						
						
							amarouny recept, 
						
						
							želé z jablek, 
						
						
							jablkové pyré, 
						
						
							jablečné amarouny, 
						
						
							apfelmuss, 
						
						
							amarony, 
						
						
							jablková přesnídávka, 
						
						
							jablková želatina, 
						
						
							recept jablkové želé, 
						
						
							jablečný apfelmuss, 
						
						
							apfel muss, 
						
						
							jablkove přesnídavky, 
						
						
							želé přesnídávka, 
						
						
							želatina z jablek recept, 
						
						
							zele z jablecneho pyre, 
						
						
							apfelmuss recept, 
						
						
							jablečný amaroun
						
					
						Suroviny:
						
							pyré jablečné, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							badyán, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							rum, 
						
						
							želatina prášková
						
					
	
			
	
Komentáře (8)