Kopřivová pomazánka
Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natvrdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na čerstvém pečivu. Dopřejte si jarní dávku vitamínů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a najemno nastrúhame.
Krok 2: Listy žihľavy dáme do studenej vody, umyjeme a hodíme do vriacej vody. Varíme cca 3-5 min.
Krok 3: Scedíme a posekáme nadrobno. Do pomazánkového masla vmiešame vajcia, žihľavu, okoreníme. Natierame na chlieb, pečivo.
Zveřejněno 18. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
Moje poznámka
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
hnojení kopřivami,
pomazánka s kopřivou,
recepty s kopřivami,
špenát z kopřiv,
kopřiva recepty,
recept s kopřivami,
vajickova pomazanka koprivy,
kopřivy se musí spařit,
zalezeny syr,
zalezeny syr recept,
co s kopřivami?,
sparit koprivy,
mléko clever,
hnojení libečku,
recepty kopřiva,
kopřiva recept,
kopřivová pomazánka s medvědím česnekem,
kopřlvova pomazánka,
pomazánka tvarohová kopřivy,
kopřivová pomazánka na chlebíčky
Suroviny:
pomazánkové máslo,
vejce,
kopřivy,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (34)
já také raději klasické máslo a tak. ale byl i čas,kdy jsem byla vděčná za Perlu a tak podobně, protože na víc prostě nebylo
Na druhej strane, vítam, že sa snaží svojím spôsobom šíriť osvetu.
našla jsem ti složení:
•jedlá sůl ( 0,5% )
•bramborový škrob
•sušená syrovátka
•sušené mléko
•smetana
•smetanová kultura
nevím, co tam má být za barvu??, mléko samo o sobě má bíle nažloutlou barvu.
sice nekupuju značku Clever,kupuju jinou a chutná nám. nehledě na to, že pomazánkové máslo je tu už léta letoucí, jedla jsem jej už jako dítě za minulého režimu
pro mě jsou daleko méně kvalitní různé nejlacinější margaríny
Ale komu chuť kopřiv nevadí, tak je to úžasná jarní bomba!!!!
Já mám i přes zimu na parapetu libeček v květináči.Myslím, nevzdávej to, určitě ho vypěstuješ k obrazu svému
ale nechápem to, lebo doma sme to kedysi, za onoho času, mali tiež skoro ako krík...
Clever co myslíš tou splaškou?Když se ti to nelíbí, nikdo tě nenutí aby jsi to jedl