Jahodová mlska
Piškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za výsledek vás budou vaši strávníci milovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 347 kJ / 2 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,50 g |
| Tuky | 43,32 g |
| Vláknina | 16,00 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 572 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 434,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.
Krok 2: Formu vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200 °C asi 20 minut.
Krok 3: Šlehačky vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod uděláme pyré a zamícháme do šlehačky.
Krok 4: Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.
Krok 5: Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEnL
Moje poznámka
Jahodová mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEnL
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 6 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 1 hodinou
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 6 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 7 hodinami
Tématické fráze:
jahodová želatina,
jahodové pyré,
jahodové pyré recept,
jahodová šlehačka,
recepty na zákusky z jahodového pyré,
jahodove pire,
buchta s jahodovým pyré,
mlsky,
buchta s mixovanými jahodami,
jahodová želatina recept,
jahodová šlehačka recept,
želatina netuhne,
jahodovotvarohovy moučnik,
jahodová kuchařka,
jahodová,
jakou zelatinu pouzit do rozmixovaneho ovoce,
želatina jahodová,
recept na jahodové pyré,
šlehačka netuhne,
jahodovotvarohový zákusek
Suroviny:
vejce,
voda,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
želatina
Komentáře (47)
Jinak bych do většího plechu udělala určitě dávku dvojitou