Kapr- Kapřík
O tom, že kapra nemusíme jen smažit jako řízek a přesto si můžeme pochutnat, vás přesvědčí tento recept. Okořeněné kousky kapra osmažíme na másle, přidáme zeleninu, žampiony, lehce zahustíme a můžeme podávat, nejlépe s bramborami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 254 kJ / 61 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,92 g |
Tuky | 0,30 g |
Vláknina | 3,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra očistíme, zbavíme šupin, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce posypeme solí a kořením (jestliže není toto, stačí jakékoliv zelené koření na ryby) a necháme odležet asi 30 minut.
Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu: rajčata zbavíme většiny semínek a nakrájíme na kostky, pórek na proužky, žampiony na čtvrtky nebo hrubší plátky, česnek na plátky a zelenou cibulku na kolečka.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo (nepřepálíme), vložíme porce kapra a ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a necháme pár minut dusit. Poté porce ryby obrátíme a už bez pokličky ještě chvíli dusíme (hotové jsou, když maso začíná samo odpadat od kosti).
Krok 4: Necháme všechnu tekutinu odpařit, přidáme česnek, rajčata, pórek, zelenou cibulku a nakonec žampiony promíchané s troškou mouky, orestujeme a znovu lehce podlijeme. Necháme pomalu projít varem a dle potřeby dosolíme. Jako přílohu použijeme brambory.
Zveřejněno 11. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
Moje poznámka
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 12 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 15 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 19 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 9 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 12 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 12 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Tématické fráze:
kapr na přírodní způsob,
kapr přírodně,
kapr,
kapr recept,
kapr recepty,
recept na kapra,
kapr na přírodně,
prirodni kapr,
recept kapr přírodně,
top recepty kapr,
recept kapr,
smažený kapr přírodně,
kapr jinak,
recepty kapr přírodní,
obrázek kapra,
obrázky kaprů,
recepty z kapra,
kapr na přirodno,
jak upravit kapra,
recepty na kapra
Suroviny:
kapr,
koření kapřík,
sůl,
máslo,
česnek,
rajče,
cibulka jarní,
mouka hladká
Komentáře (15)
Bibinko
Janka
JanoR.
Pipre
Jé a děkuji za tolik komentářů a bodíků