Kapr- Kapřík
O tom, že kapra nemusíme jen smažit jako řízek a přesto si můžeme pochutnat, vás přesvědčí tento recept. Okořeněné kousky kapra osmažíme na másle, přidáme zeleninu, žampiony, lehce zahustíme a můžeme podávat, nejlépe s bramborami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 254 kJ / 61 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,92 g |
Tuky | 0,30 g |
Vláknina | 3,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra očistíme, zbavíme šupin, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce posypeme solí a kořením (jestliže není toto, stačí jakékoliv zelené koření na ryby) a necháme odležet asi 30 minut.
Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu: rajčata zbavíme většiny semínek a nakrájíme na kostky, pórek na proužky, žampiony na čtvrtky nebo hrubší plátky, česnek na plátky a zelenou cibulku na kolečka.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo (nepřepálíme), vložíme porce kapra a ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a necháme pár minut dusit. Poté porce ryby obrátíme a už bez pokličky ještě chvíli dusíme (hotové jsou, když maso začíná samo odpadat od kosti).
Krok 4: Necháme všechnu tekutinu odpařit, přidáme česnek, rajčata, pórek, zelenou cibulku a nakonec žampiony promíchané s troškou mouky, orestujeme a znovu lehce podlijeme. Necháme pomalu projít varem a dle potřeby dosolíme. Jako přílohu použijeme brambory.
Zveřejněno 11. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
Moje poznámka
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 34 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 55 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 1 hodinou
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 2 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 3 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Tématické fráze:
kapr na přírodní způsob,
kapr přírodně,
kapr,
kapr recept,
kapr recepty,
recept na kapra,
kapr na přírodně,
prirodni kapr,
recept kapr přírodně,
top recepty kapr,
recept kapr,
smažený kapr přírodně,
kapr jinak,
recepty kapr přírodní,
obrázek kapra,
obrázky kaprů,
recepty z kapra,
kapr na přirodno,
jak upravit kapra,
recepty na kapra
Suroviny:
kapr,
koření kapřík,
sůl,
máslo,
česnek,
rajče,
cibulka jarní,
mouka hladká
Komentáře (15)
Bibinko
Janka
JanoR.
Pipre
Jé a děkuji za tolik komentářů a bodíků