Kapr- Kapřík
O tom, že kapra nemusíme jen smažit jako řízek a přesto si můžeme pochutnat, vás přesvědčí tento recept. Okořeněné kousky kapra osmažíme na másle, přidáme zeleninu, žampiony, lehce zahustíme a můžeme podávat, nejlépe s bramborami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 254 kJ / 61 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,92 g |
| Tuky | 0,30 g |
| Vláknina | 3,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 11,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra očistíme, zbavíme šupin, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce posypeme solí a kořením (jestliže není toto, stačí jakékoliv zelené koření na ryby) a necháme odležet asi 30 minut.
Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu: rajčata zbavíme většiny semínek a nakrájíme na kostky, pórek na proužky, žampiony na čtvrtky nebo hrubší plátky, česnek na plátky a zelenou cibulku na kolečka.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo (nepřepálíme), vložíme porce kapra a ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a necháme pár minut dusit. Poté porce ryby obrátíme a už bez pokličky ještě chvíli dusíme (hotové jsou, když maso začíná samo odpadat od kosti).
Krok 4: Necháme všechnu tekutinu odpařit, přidáme česnek, rajčata, pórek, zelenou cibulku a nakonec žampiony promíchané s troškou mouky, orestujeme a znovu lehce podlijeme. Necháme pomalu projít varem a dle potřeby dosolíme. Jako přílohu použijeme brambory.
Zveřejněno 11. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
Moje poznámka
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 21 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Pomazánky na jednohubky
Přidáno 6. 12. 2025 16:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 19 minutami
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 57 minutami
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 1 hodinou
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 1 hodinou
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 2 hodinami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 2 hodinami
Pečené maso
Anytram před 3 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 4 hodinami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 4 hodinami
Tématické fráze:
kapr na přírodní způsob,
kapr přírodně,
kapr,
kapr recept,
kapr recepty,
recept na kapra,
kapr na přírodně,
prirodni kapr,
recept kapr přírodně,
top recepty kapr,
recept kapr,
smažený kapr přírodně,
kapr jinak,
recepty kapr přírodní,
obrázek kapra,
obrázky kaprů,
recepty z kapra,
kapr na přirodno,
jak upravit kapra,
recepty na kapra
Suroviny:
kapr,
koření kapřík,
sůl,
máslo,
česnek,
rajče,
cibulka jarní,
mouka hladká
Komentáře (15)
Bibinko
Janka
JanoR.
Pipre
Jé a děkuji za tolik komentářů a bodíků