Postup přípravy
Krok 1: Hrách necháme přes noc namočený ve vodě. Druhý den jej v téže vodě uvaříme doměkka.
Krok 2: Ze sádla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, do které vmícháme mletou papriku. Jíškou zahustíme hrách.
Krok 3: Dle chuti přikyselíme, osladíme a osolíme. Podáváme s knedlíkem a vařenými vejci.
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ6l
Moje poznámka
Hrachová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ6l
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 3 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak zahustit omacku,
recept hrachova kase,
hrachova kase recepty,
čím zahustit hrachovou kaši,
hrachova kase,
jak zahustit hrachovou kaši,
recept na hrachovou omacku,
recept na hrachovou kasi,
zahustit omáčku,
čím zahustit hrachovku,
hrachvá omáčka,
nejlepší recept na hrachovou kaši,
hrachovaomacka,
hrachová omáčka na smetaně,
recepty hrachova kase,
hrachová kaše s vejcem,
hrachová kaše recept,
bila hrachova,
jak zahustit hrachovou polévku,
hrachova kase kj
Suroviny:
hrách,
paprika sušená sladká,
cukr,
ocet,
sůl,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (12)