Pikantní hrachová kaše

LuciePe Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 1 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
55

Suroviny

150 g žlutého půleného hrachu
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku
1 ČL oleje
1 ČL sušené majoránky (nebo 1 PL čerstvé)
1 ČL čerstvého koriandru
kousek chilli papričky – množství dle vlastních preferencí a pálivosti, já používám 1 cm
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrách dáme do mísy a zalijeme vodou, aby byl ponořený. Necháme aspoň 2 hodiny bobtnat. Poté vodu slijeme a hrách uvaříme v čerstvé vodě do měkka.

  2. V pánvi zahřejeme olej a necháme na něj zesklovatět cibulku. Přidáme hrách, prolisovaný česnek, majoránku a nakrájenou papričku. Osolíme, promícháme a chvilku společně dusíme.

  3. Kaši servírujeme posypanou lístky koriandru.

Poznámka

Více mých receptů najdete na stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/category/recept...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní hrachová kaše

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo