Výborné jahodové řezy
Tento lahodný dezert přináší kousek slunného léta na váš stůl. Kombinace lehkého piškotového základu s vrstvou krémové jahodové náplně vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii. Čokoládová poleva už je jen dokonalou tečkou těchto chutí.
Suroviny pro 1 plech
hlubší plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 724 kJ / 5 431 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,97 g |
| Tuky | 324,04 g |
| Vláknina | 18,30 g |
| Cholesterol | 1,93 g |
| Sodík | 637 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 545,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, horkou vodu, polohrubou mouku, kypřicí prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z ušlehaných bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme plát.
Krok 5: Jahody rozmačkáme a krátce povaříme tak, aby měly konzistenci kaše. Přidáme trochu cukru a zavaříme do nich dva vanilkové pudinky. Necháme vychladnout a nakonec vyšleháme s máslem.
Krok 6: Směs natřeme na plát těsta, rozpustíme čokoládu a polijeme po celé ploše. Necháme uležet.
Zveřejněno 1. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné jahodové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5kJ
Moje poznámka
Výborné jahodové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5kJ
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 12 minutami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 9 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 12 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 12 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 12 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 12 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy,
jahodove recepty,
výborné řezy,
jahodové pelmeňe,
jahodový jam recepty,
recept na jahodove rezy,
jahodový řez,
výborné moučníky a řezy recepty,
výborný jahodový moučník,
řezy na plech nejnovější recepty,
luxusní jahodové řezy,
jahodový řezy,
recept na jahodový řez,
výborné řezy na plech,
jahodove vanilkove rezy,
jahodový jam,
jahody jam recepty,
jahodový jam recept,
výborný řez,
recept na výborné řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
olej,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
jahody,
pudinkový prášek,
máslo,
čokoláda na vaření,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (7)