Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová rýže s kuřetem pečené v troubě

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie727 kJ /
174 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky1,34 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečené kuřecí stehna: Kuřecí stehna omyjeme a důkladně vetřeme z každé strany směs, kterou jsme si připravili ze 4 stroužků česneku, 2 lžiček soli, 1 lžičky grilovacího koření a 1 lžičky olivového oleje. Krok 2: Na plech dáme 1 stroužek česneku, vodu, půl kostky masoxu. Na plech položíme mřížku a na ní poklademe kuřecí stehna. Krok 3: Dáme péct na 250°C zhruba 1 hodinu. Asi po půl hodině maso otočíme a přidáme na každé stehno plátek másla. Krok 4: Při otáčení masa přidáme do plechu pod masem 1 lžičku hladké mouky a promícháme. Po celou dobu pečení hlídáme množství vody v plechu a podle potřeby doléváme. Krok 5: Zeleninová rýže: 500 ml rýže (tj. 4 sáčky rýže), 1 litr vody smíchaný s masoxem nebo 1 litr vývaru z masa, 1 menší žlutá paprika, 1 menší červená paprika, 4 jarní cibulky, hrst zelené části jarní cibulky, nasekané bylinky(petrželka, bazalka), sůl, olivový olej. Krok 6: Na vyšší plech dáme omytou rýži, přidáme papriky nakrájené na větší kostky, bílou i zelenou část jarní cibulky pokrájenou na tenčí kolečka, bylinky a 1 lžíci olivového oleje. Vše zalijeme vývarem z masoxu, dosolíme a promícháme. Krok 7: Takto připravenou rýži přidáme do trouby k masu 15-20 minut před dopečením kuřete.

Zveřejněno 29. 5. 2011

Poznámka autorky misza

Pokud někdo nemá možnost péct více plechů dohromady, dá se rýže uvařit v hrnci tlakovém nebo i klasickém. Množství vody zůstává stejné, jen u tlakového hrnce je doba vaření jiná viz. můj recept http://www.toprecepty.cz/recept/10143-rizoto-v-tla....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9QV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9QV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Aha:-Oto jsem zapomněla napsat-mřížka přímo na pekáček,tak jako Chocholate;-):-))

Přidám se s pochvalou, dělávám podobně, jen mřížku s masem dávám přímo na pekáč s rýží, šťáva z masa ji pak výborně dochutí.+6

Hezký recept,který se mi líbí:-p+3:yes:Také se mi osvědčilo pečení na mřížce:yes:vypečená kůžička mi přijde chutnější,křupavější;-)Príma udělaná příloha:yes:

Tématické fráze:
pečená rýže, kuře na zelenině s rýží, pečená rýže s kuřecím masem, pečená rýže se zeleninou, pečené kuře na zelenině s ryzi, kuře pečené na rýži, rýže s kuřetem, pečené kuře s rýží, rýře pečená v troubě, kuřecí karbanátky pečené v troubě, pečená rýže recept, rýže v troubě, kuře na rýži, kure s ryzi, pečení rýže, kuře pečené v rýži, pečené kuřecí kůžičky, pečené kuře na na rýži, rizoto pečene v troube, kuře pečené v troubě

Suroviny:
česnek, koření grilovací, masox, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, petrželka, bazalka čerstvá, sůl, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu