Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 66 781 kJ / 15 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 349,49 g |
Tuky | 690,28 g |
Vláknina | 67,30 g |
Cholesterol | 6,52 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 6,16 g |
Sacharidy | 2 054,10 g |
Postup přípravy
Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka, 250 g pol. mouky, 80 g ořechů a prášek do pečiva a pak jemně vmíchám tuhý sníh. Peču na vyšším plechu s pečícím papírem. Zkouším špejlí. Krok 3: ČOKOLÁDOVÝ KORPUS :
Žloutky ušleháme s cukrem, přidám 10 lžic horké vody a vyšlehám, pak dodám dalších 10 lžic horké vody a došlehám do pěny. Lehce vmíchám mouku smíchanou s pr. do pečiva a kakao a nakonec tuhý sníh z bílků. Trochu těsta jsem si odlola do vymazané a vysypané formy na jedno prso (ve formě, ve které jsem prso pekla. Je v ní ryska, dávala jsem po rysku). Peču na vyšším plechu s pečícím papírem. Zkouším špejlí. Krok 4: DRUHÉ PRSO :
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžicích vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto VLIJEME do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na prso. Zkouším špejlí. Krok 5: PUDINKOVÝ KRÉM :
4 van. pudinky vařit v 1 l mléka do toho cca. 15 lžic cukru. Nechám vychladnout a tvrdou kůži stáhnu. Celé máslá ušlehám a pudink rozmixuju a po lžičkám přidávám za stálého míchání pudink do másla, pak přidám trochu rumu, popřípadě přidám cukr. Krok 6: NEJPRVE JSEM SI DALA DVA KORPUSY NA SEBE A NA NĚ UMÍSTILA PRSA. OŘÍZLA JSEM KORPUSY DO POŽADOVANÉHO TVARU (ODKROJKY NEVYHAZOVAT). Krok 7: ČOKOLÁDOVÝ KORPUS BYL VYŠŠÍ, A PROTO JSEM HO ROZŘÍZLA NA DVA DÍLY. POTÉ JSEM KORPUSY POKAPALA RUMEM A JEMNĚ POTŘELA MARMELÁDOU A KRÉMEM. Krok 8: NA TO JSEM POLOŽILA DALŠÍ KORPUS A ZASE RUM, MARMELÁDA, KRÉM A ZASE SPOJIT. Krok 9: PAK JSEM SI PŘIPRAVILA PRSA, TY JSEM DVAKRÁT ROZŘÍZLA, POKAPALA RUMEM, JEMNĚ POTŘELA MARMELÁDOU A KRÉMEM SPOJILA. PRSA JSEM ZESPOD POTŘELA JEMNĚ KRÉMEM SPOJILA S KORPUSEM. Krok 10: POTÉ JSEM SI Z ODKROJKŮ, KRÉMU A RUMU PŘIPRAVILA RUMINU (ZBYTKY JSEM NASTROUHALA, PŘIDALA TROCHU KRÉMU A RUMU, VYTVOŘILA JSEM SI HMOTU, ABYCH S NÍ DOTVAROVALA PRSA A UDĚLALA BRADAVKY). Krok 11: PAK JSEM CELÉ POTŘELA KRÉMEM A POTÁHLA MARCIPÁNEM, POTÉ JSEM DOZDOBILA.
Zveřejněno 18. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prsa Dolly Buster
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5QA
Moje poznámka
Prsa Dolly Buster
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5QA
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 34 minutami
Okurkový salát
JakubM před 37 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort prsa,
prsa foto,
čokoládová prsa,
cokoladove prsa,
prsa fotky,
dort prsa foto,
fotky prsou,
prsa z marcipánu,
dort ve tvaru prsou,
dort prsa cena,
jak upéct dort prsa,
dollybuster,
postup na dort prsa,
jak vyrobit dort prsa,
dort prsa fotopostup,
dorty ve tvaru prsou,
dort prsa postup,
foto prsa,
postup dort prsa,
dorty prsa
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka,
ořechy mleté,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka hladká,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
rum,
zdobení cukrářské,
rum,
marcipán
Komentáře (17)
JAHODA, DĚKUJI ZA NABÍDKU K PŘEHOZENÍ FOTEK, ALE UŽ JSEM JE VŠECHNY PŘEHODILA A DALA TO OD KONCE, VÁŽNĚ TO TAK VYPADÁ LÉPE
Taky opravdu děkuji za úžasný fotopostup
Jinak znám, ve svém okolí človíčka, kterému by tenhle dort udělal vééélkou radost (není to rodina