Zapečený lilek s hermelínem
Dokonalá kombinace jemnosti a sytosti, která potěší každého milovníka zeleniny a sýra. Lilky, při pečení krásně zkaramelizují, zatímco rozpuštěný hermelín jim dodá krémovost a bohatou chuť. Tento snadný pokrm je skvělou volbou pro lehkou večeři, oběd nebo výjimečný předkrm, který oslní každého u stolu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 254 kJ / 1 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,19 g |
Tuky | 127,42 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 485 mg |
Sodík | 9,02 g |
Sůl | 23,20 g |
Sacharidy | 21,23 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený lilek s hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYmz
Moje poznámka
Zapečený lilek s hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYmz
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 16 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 16 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 1 hodinou
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 1 hodinou
Lasagne z cukety
stanik před 1 hodinou
Americké okurky
JiriSeidler před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Simonasesimik před 2 hodinami
Buďáky - buchty se švestkami
Simonasesimik před 2 hodinami
Cuketové zelí
janatka před 2 hodinami
Cuketové halušky
janatka před 2 hodinami
Tématické fráze:
zapečený lilek,
lilek recepty,
lilek,
recepty lilek,
lilek recept,
nejlepší recepty z lilku,
recept lilek,
zapečený lilek recept,
recepty zapečený lilek,
lilek zapečený,
jak udělat lilek,
lilek nejlepší recepty,
recepty z lilku,
recepty na zapečený lilek,
zapečený lilek s česnekem,
recept na zapečený lilek,
lilek nejlepší recept,
recept zapeceny lilek,
nejlepší recept z lilku,
co udělat z lilků
Suroviny:
lilek,
sýr hermelín,
šunka parmská,
česnek,
smetana na vaření,
olej,
sůl,
pažitka
Komentáře (23)
Dělala jsem to v remosce a paráda. Nedávala jsem teda šunku, ale jen slaninu a česnek jsem nasypala až na vrch. Dnes jsem si zbytek dala k snídani
Děkuji moc za tento recept
Ingredience byly fantastické, ale možná by stačilo to zapéci kratší dobu pod grilem, aby výsledek odpovídal načinčanému fotu.
Marsí, to co popisuješ, znám pod názvem "Jeanův lilek" a je to opravdu skvělé!!
Jsou tam samé ingredience, které mám moc ráda.
Nevím...lidé, které znám a mají rádi sladké, tak ho nesmí a ostatní to nejí. Možná to vezmu do práce...
Prostě lilek s hermelínem je pro mě ten nejlepší zákusek...
Magdalenko, Margitovu dietu jsem držela 3 týdny, od té doby se spíše krotím, nejím přílohy apod. Dnes jsem už po večeři, měla jsem jeden plátek lilku, plátek slaniny a půl hermelínu. Včera jsem to chilli jen ochutnala a pak si dala salát... Tak to nějak kombinuji, abych nepřišla o dobrůtky a zároveň hubla. Jen snídamně flákám, každý den si koupím celozrnný rohlík (ale i to je pokrok, dělala jsem vždy tu chybu, že jsem nikdy nesnídala). Jde to, jsem toho příkladem. A jím tablety s jablečným octem a chrom. Řekla bych, že fungují.