Moučník HRK HRK
Moučník HRK HRK nese svůj název díky snadné přípravě krému v uzavřené nádobě. Jednodušší návod na krém už snad neexistuje. Jakmile do něj přimícháte ještě kousky mandarinek, věřte že ze stolu zmizí velmi rychle.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm, hrnek 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 203 kJ / 3 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,27 g |
Tuky | 145,87 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 574,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech o velikosti asi 35x25 cm vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160-170 °C.
Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, olej, mléko, vejce a vše promícháme.
Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Mandarinky v nálevu scedíme a necháme okapat na sítku. Nálev uchováme.
Krok 6: Do uzavíratelné sklenice nalijeme smetanu, nálev z mandarinek, ztužovač smetany a pudink bez vaření. Nádobu pevně uzavřeme a několikrát s ní zaštěrkáme - zahrkáme. Poté do krému přimícháme scezené mandarinky.
Krok 7: Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus.
Krok 8: Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 29. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník HRK HRK
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
Moje poznámka
Moučník HRK HRK
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 21 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Routeu před 1 hodinou
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 1 hodinou
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 1 hodinou
Křehký jablečný závin
Lara.S před 1 hodinou
Chutné vafle
Lara.S před 1 hodinou
Jablkový perník
Lara.S před 1 hodinou
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 4 hodinami
Tématické fráze:
moučník hrk hrk,
koláč hrk hrk,
moučník s mandarinkami hrk hrk,
hrk hrk,
hrk hrk krém,
hrk hrk koláč,
zákusek hrk hrk,
buchta drc drc,
buchta hrk hrk,
hrk hrk dort,
hrk hrk recepty,
hrk hrk moučník,
dort hrk hrk,
moučník hrk-hrk,
hrk hrk buchta,
recepty hrk hrk,
moucniky hrk hrk,
moučník hrk,
koláč hrk-hrk,
dezert hrk hrk
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
mandarinky,
smetana ke šlehání,
ztužovač smetany,
pudink vanilkový bez vaření,
čokoláda
Komentáře (33)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Díky za bezva recept
Já tento krém dělám jen s ovocem,dám do pohárů, vším možným ozdobím a je to bomba. Nemusí být ani korpus je to rychlé a dobré rychlé pohoštění když přijde nečekaná návštěva.