Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 034 kJ / 8 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,61 g |
Tuky | 380,12 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 1 123,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z celého máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QpY
Moje poznámka
Bábovka z celého máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QpY
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 5 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 20 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 36 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 45 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
maková bábovka z celého máku,
recepty z maku,
mák recepty,
bábovka s mákem,
jak uvarit mak,
maková buchta z celého máku,
moucniky z maku,
jak se vaří mák,
vaření máku,
bábovka z máku,
pečeme s mákem,
bábovka s celým mákem,
připrava máku,
kolac z celeho maku,
bábovka z nemletého máku,
buchta s celým mákem,
pečeme z máku,
recepty mák,
moučníky s mákem,
peceni s makem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mák,
olej,
mléko,
vejce,
prášek do pečiva,
tuk hera,
mouka polohrubá
Komentáře (25)
doda to tomu malinky "kick" kedze ten kolac je sladky krasne sa ukaze kysly lekvar vrelo odporucam ;)
Ale k receptíku, je naprosto úúžasný, vyšlehala jsem na nejvyšší otáčky, těsto se krásně nadýchalo a zvolila jsem nakonec plech, pro bábovku mi to přišlo škoda, budu určitě opakovat, u dětí sklidila úspěch. Posílám bodík a poděkování za fantastický recept.
A co se týče silikonových forem, nejde o nic nebezpečného, prostě další polymer na bázi křemíku. Jestli je na něm něco nevhodného, jsou to barviva a rozpouštědla, nicméně to se týká starých forem taky, nemluvě o železných, jestli ještě existujou, nebo hliníkových, které jsou stále oblíbené.
Dále i v době teflonu a silikonu se používají staré železné, smaltované, keramické, skleněné a jiné materiály na formy, které se vymazat musí
Hlasuji pro věčné odstranění věcí na vysypání formy ze seznamu surovin. Ve starých kuchařkách to nikdo nepovažoval za nutné explicitně vysvětlovat, zatímco v době teflonu a silikonu k tomu přikládáte i návod.
Děkuju převelice za recept, naprosto mi vyhovuje jednoduchost a rychlost
Zatím nevím jak chutná ještě se peče.