Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
S jahodovým moučníkem se trefíte do chuti snad úplně každému. Hodí se jak k pohoštění návštěvy, tak na rodinnou oslavu. Lahodné řezy s pudinkový krémem a čerstvým ovocem osloví i ty největší kritiky.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 455 kJ / 2 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,39 g |
| Tuky | 84,68 g |
| Vláknina | 16,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 469 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 367,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto.
Krok 3: Vlijeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C po dobu 20-30 minut.
Krok 4: Připravíme krém. Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a v kastrůlku uvaříme hustý puding. Odstavíme a necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 5: Utřeme máslo a postupně k němu přidáváme studený puding (pokud by nám vadila zrníčka nebo kousíčky, můžeme propasírovat) a opatrně zašleháme také tvaroh. Dosladíme podle chuti. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí.
Krok 6: Krém naneseme na piškot. Vršek můžeme ještě ozdobit nakrájenými plátky jahod a zalít želatinou připravenou dle návodu.
Krok 7: Řezy vložíme do lednice a necháme nejlépe přes noc vychladit.
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZR9
Moje poznámka
Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZR9
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 3 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 5 hodinami
Kari korma
Přidáno před 13 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 17 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 5 minutami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 1 hodinou
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 1 hodinou
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 1 hodinou
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 5 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 13 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 13 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jahod,
jahodové řezy,
jahody recepty,
moučníky z jahod,
pečeme z jahod,
řezy z jahod,
recepty jahody,
moucnik z jahod,
co z jahod,
jahodové řezy s tvarohem,
jahodový krém z čerstvých jahod,
recept z jahod,
jahodový krém se zmražených jahod,
jahody recept,
jahodový řez,
jahodové recepty,
jahodové moučníky,
řezy s jahody,
recepty s jahod,
krém z mražených jahod
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
jahody,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
želé dortové
Komentáře (23)