Cuketová frittata
Cuketová frittata je lehké, ale syté jídlo z vajec, cukety a bylinek. Rychlá večeře z jedné pánve, ideální v sezóně, kdy pokrmů z cuket není nikdy dost. Výborně chutná teplá i studená a podávat ji můžete s chlebem či vařeným bramborem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 797 kJ / 1 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,51 g |
Tuky | 128,75 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu ošúpeme, odstránime semená a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Mierne osolíme, mierne vyžmýkame. Ostane množstvo asi na 2 hrnčeky.
Krok 2: Na veľkú panvicu dáme olej, rozohrejeme a pridáme nastrúhanú cuketu.
Krok 3: Premiešavame a dusíme. Pridáme pretlačený cesnak, trochu muškátového orieška a korenia. Na cuketu nasypeme petržlenovú vňať alebo pažítku.
Krok 4: Vajcia rozšľaháme, osolíme a vmiešame šľahačku. Zalejeme vaječnou zmesou, zmiernime plameň a zakryjeme pokrievkou. Keď vajcia stuhnú, posypeme strúhaným syrom a necháme roztopiť.
Zveřejněno 15. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Moje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 11 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Petik05 před 2 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 4 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 5 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 5 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 6 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 8 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 8 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 10 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 10 hodinami
Tématické fráze:
cuketová fritata,
spagetova fritata,
fritata,
fritata s cuketou,
fritaty,
mail preca.in loc:cz,
cuketova fritatta,
špagetové fritáty,
karbenatky z cukyny,
špagetová frittata,
info preca in loc:cz,
frittata se zeleninou,
co uvarit s cukyny,
fritatta,
fritata recept,
fritatta s cuketou,
bramborové fritáty,
recepty z cukety,
pesto z cukyny,
wwwgulas,cukyny,cz
Suroviny:
cuketa,
olej,
česnek,
vejce,
smetana ke šlehání,
sýr nastrouhaný,
ořech muškátový,
nať petrželová,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (23)
Taká bůčkovite prerastená cuketa by tiež nebola zlá...ak niekto vie, ako ju vypestovať, budem rada za info...
(Mäsožravcovi som k tomuto beztak musela uvariť klobásu!)
A teší ma, že môj hrneček vstúpil do siene slávy...
Jednu prerastenú - macatú cuketu mám ve spížce. Kdyby byla prorostlá jak bůček, tak by mi ji manžel snědl.
Magdalénko, dobrý recept pro mě. Manželovi bych k cuketě musela nakrájet uzený bůček nebo pikantní klobásu.
Posílám +11.
Ještě mi řekni..co je to prerastená cuketa?
Tanicka, z toho dôvodu ako spomínaš, zvyknem tú cuketu pred úpravou osoliť a vytlačiť z vody. Možno aj odparovaním tekutiny z panvice by sme dosiahli podobný efekt, ale určite by to dlho trvalo.