Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šašlikový hrnec

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irrena Irrena

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-10 dle zdatnosti strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 817 kJ /
4 497 kcal
Bílkoviny495,40 g
Tuky225,70 g
Vláknina38,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 5,39 g
Sůl12,00 g
Sacharidy79,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče nakrájíme na kostky vepřové maso, na něj dáme pokrájenou cibuli, na cibuli pokrájený uzený bůček, na bůček pokrájené papriky a navrch mleté maso. Krok 2: Každou vrstvu posolíme a okořeníme. Nakonec nalijeme bílé víno a kečup. Krok 3: Pekáč (zakrytý)dáme do trouby na 1 hodinu, po hodině vše promícháme a znovu dáme do trouby na 1 hodinu. Krok 4: Troubu jsem měla nastavenou na 170 stupňů, záleží jak komu trouba peče.

Zveřejněno 21. 8. 2011

Poznámka autorky Irrena

Podáváme s rýží, bramborem nebo jen chlebem.

Recept mám od jedné Jugoslávky žijící v Německu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šašlikový hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GVN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šašlikový hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GVN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Už jsem to tady kdysi psala, mám recept od kamaráda z Ukrajiny a je to výborný šašlik. Maso (vepřové, nebo kuřecí) nakrájíme na kostky a naložíme do kefíru, nebo podmáslí, hodně cibule a kopr. Nechá se marinovat nejlépe přes noc a potom napíchat na jehlu na střídačku s cibulí a grilovat. Masíčko je křehké a moc dobré. Už jsem ho i pekla v troubě a bylo taky výborné.

Dievčatá ďakujem za rýchlu odpoveď, recept sa mi páči, a korenie je dôležité, preto som sa pýtala, ešte raz díky ;-):-D

tejaja:Terezko myslím že tam můžeš dát jakékoliv oblíbené koření;-)Složení tohoto koření už napsala Chocolate, takže se můžeš inspirovat:-)

tejaja:Složení: (Sůl 26%, paprika, česnek, směs koření, sušená zelenina, med, E621, zvýrazňovač chuti E341)
http://www.levnekoreni.cz/Adamova-zebra-100g-KOREN...

Irrena: Irenka, díky za vysvetlenie, a mám ešte jednu otázku : aké je to korenie Adamova řebra, u nás som to nevidela, čím by sa to nahradiť ? :-D Mám ale blbé otázky, však ? ;-):-D

AntoninZ: kebab je mäso pečené na veľkom ražni, veľkej ihle hlúpo povedané, šašlik je mäso narezané na kocky veľké asi ako orech, najčastejšie sa striedajúce s kolieskami cibule alebo aj so zeleninou napichované na malých ihlách. Patrí do základu kuchyne Gruzíncov, Arménov, Rusov, Ukrajincov, Azerbajdžáncov a iných národov. Mäso sa zvykne pred napichovaním marinovať.
Pozri :
šašlik : http://www.primazena.cz/gurman/netradicne/clanek/r...
kebab : http://www.kebabfactory.com.au/id11.html

tejaja:Ahoj Terezko:-KAsi šašlikový proto že vše co se napichuje na jehlu se dává i do tohoto pokrmu.Jak jsem recept dostala tak jsem ho zadala;-)

To zní moc dobře,určitě to stojí za vyzkoušení to si ukládám;-)+1:yes:

AntoninZ: Šašlik je též na jehle:-K Stačí jen něco vědět:-K

Tejajo, na jehle je to kebab.;-)

Irenka, môžem sa opýtať, prečo šašlikový hrniec ? Šašlik je mäso a iné ingrediencie napichované na ihle...;-)

Tak prima, zítra mám otazník, co dál, a mám mleté maso i veřpové, že bych zkusila? Tak jo, ty máš bodíka:-K:-K:-p:yes:

tam je tolik dobrot,že to nemůže být jiné,než výborné:-p:-p:yes::yes::-)

To vypadá výborně ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
maďarský šašlik, vepřové maso z jednoho hrnce, šašlik z vepřového masa, šašlikovy gulaš, šašlik v hrnci, saslik do hrnce, maso z jednoho hrnce, maďarský šašlik, koření na šašlik, veprove maso s tocenym salamem, šašlik v pekáči, primazena.cz, saslik.sk, šašlik na pekáč, šašlik v v troubě, valassky šašlik, šašlik hrnci, hrnec na med, vepřové maso v jednom hrnci, mleté maso recepty do trouby

Suroviny:
maso vepřové, maso mleté mix, bůček uzený, cibule, paprika, víno bílé, kečup sladký, sůl, pepř, koření adamovo žebro

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu