Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,58 g |
| Tuky | 68,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 604 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 6,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety osušíme, osolíme a okořeníme. Poskládáme je do zapékací misky, vymazané máslem a poklademe silnějšími plátky uzeného boku. Na každý plátek ryby rozdělíme zbylé máslo a vložíme do maximálně rozpálené trouby.
Krok 2: Po deseti minutách, když se tuk začne škvířit, zalijeme malým množstvím bílého vína. Víno se začne prudce odpařovat, přelijeme jím i ryby a tento postup opakujeme po 3-5 minutách, dokud není ryba zlatavá a víno spotřebované. V misce by měla zůstat mírně zahuštěná šťávička, kterou při podávání přeléváme rybí filety.
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tilapie na alsaský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m710
Moje poznámka
Tilapie na alsaský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m710
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 10 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 11 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 11 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 8 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 10 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 12 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 12 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 14 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 15 hodinami
Tématické fráze:
tilapie,
tilapie recepty,
tilapie recept,
ryba tilapie,
ryba tilapie recept,
tylapie,
tilapie filety recept,
recepty z tilapie,
tilapia mořská,
filety z tilapie recept,
uprava tilapie,
tilápie na másle,
recept tilapie,
tilanyje morska ryba,
tilápie ryba recepty,
tilapie morska,
uprava ryb tilapie,
alsaský kapr,
tilapie-ryba,
tilapie ryba
Suroviny:
tilapie,
bok uzený,
máslo,
víno bílé,
sůl,
pepř bílý,
koření na ryby
Komentáře (19)
Recept, jak jsem jej zkoušel podle Achille Gregora,včetně původního textu z knížky, je u Mánka pod názvem Alsaský kapr - manek.bloguje.cz/732383-alsasky-kapr.php.
Fajn, že jsi recept dala na Topky, je to chutná úprava.
To koření, o kterém píšu, fakt zkuste - je to sice odchylka od Gregorova receptu, ale myslím, přínosná... Je to nová, zvláštní a výborná chuť, opravdu vyvážená a bez zvýrazňovačů chuti, barviv a umělých aromat. Koupila jsem i směs na brambory a další, na zeleninu a všechny jsou skvělé
Krásně nafoceno
moc hezké, nepřeplácané surovinami..no,zkrátka El
a jak tam hezky hačá(tuším)kuskus