Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový chlebík s pohankovými vločkami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 631 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny67,38 g
Tuky14,84 g
Vláknina32,48 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 4,98 g
Sůl12,00 g
Sacharidy398,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - tuhé a zapneme program Kyprý, máme-li. Pokud ho pekárna nemá, použijeme klasicky program Základní. Chlebík s pravidelnými očky je výborný i druhý den, perfektně pruží a je nedusivý.

Zveřejněno 2. 9. 2011

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xopr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xopr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný chlebíček.Místo 330 g hl.mouky jsem dala jen 200 g a 130 g celozrnné pšeničné.I tak se podařil a je dobrý i 3.den.:-p

bystrouska::-) dík:-K

Chlebíček je vynikající:yes:. Měla jsem jen obyčejné ovesné vločky;-), ale to vůbec není na závadu, chleba je i tak výborný:-p. Dovolila jsem si přidat foto a zasloužený bod:-K.

cathelen:;-)Skvělý receptík na chlebík.Krásně nadýchaný a opravdu pruží jak píšeš,chuťově moc dobrý jen příště přidám trošku více soli.V pekárně jsem si zadělala těsto a upekla šišku na plechu.Krásně nakynul,že se mi málem nevešel na plech.Půlku jsme snědli ještě vhahounký:-p, půlka zůstala na dnes na svačinu.Já jsem použila slunečnicová semínka,lžičku chlebového koření,vločky jsem zrovna neměla.Povedl se moc a až budu péct znovu přidám fotečku.Momentálně mi stávkuje fofoaparát.:-/

cathleen: Díky za receptík:-K:-*, přidávám foto. malinko mi ve středu propadl, je to vidět na té fotce celého chleba, ale to je moje chyba - uhlazovala jsem tvar chleba před posledním kynutím a moc si namočila ruce vodou a mám podezření, že jsem do formy i drcla. Nicméně chlebík se nezdrc a je výborný ;-);-):-p:-p:yes::yes:
Nedávala jsem podmáslí ale domácí kefír :-p:-p
Přidala jsem olej s příchutí kmínu a ocet s koriandrem - tyhle příchuťové olejíčky a octíky jsem si nakoupila v Lídlu a do chlebů nemaj chybu ;-):yes::yes::yes:

lenka0: Leni, to jsem ráda, zkus příště, místo abys přidala mouku, ubrat droždí - dej jen 10 g;-)
jirholu: :-)Díky, Jiřinko!

Pekla jsem včera,a trošku se propadl,ale chuťově byl moc dobrý,dneska jsem přidala trošku mouky,a byl úplně super.Budu péct častěji.

Chleba jsem upekla s ovesnými vločkami a je vynikající :-p:-p:-p. Škoda, že nemohu dát další bod :-*

finneta: Nee, je trošku řidší (to dělají ty vločky a větší množství žitné mouky), bochník z něj určitě neuděláš:-// Pokud ho víc zahustíš, zas bude, myslím, hutnější, těžší....je to chlebík pro pečku nebo formu v troubě.

ahoj Ivčo, prosím tě, má těsto konzistenci, abych ho mohla upéct v troubě? nebo i pro troubu bych musela mít formu na chleba. ráda bych ho dneska zkusila.;-)

lenka0: ne, Leni, čerstvého. Sušené bych dávkovala na lžičky, ne gramy ;-)

To droždí má být 14g sušeného?

moc pěkný chlebík+10:yes:

Pohanka je móóc zdravá, škoda,že nemám tudlectu pekárnu..to musí být tůze dobrý chlebík!!:-);-):yes:

Nádherně nadýchaný chlebíček :-O:-p +8:yes:

Jéjda, to je dírek :yes::yes:+

:-KTen je krásně dírečkovaný:-8+6:yes::-KMoc hezký receptík,který si ukládám:-*:yes:

Škoda, že nemám podmáslí, hned bych dala pečce práci;-):yes:+

Já se picnu:-O,ještě nedodělám jeden Tvůj recetík, je tu další:-D:-D Nestíhám,nestíhám:-D:-D Vypadá velmi lákavě a chutnat bude určitě:yes::yes: Milujeme dírkované chlebíky:-))

Ty pravidelný póry jsou úžasný...mám hlad:-8:-p

moc hezký chlebík:-p;-)+1:yes:

:-)děkuju. Fotila jsem schválně tak zblízka, abyste tu plástev dobře viděli. Chleba je poměrně tmavý a velice pružný. A ano, dělala jsem ho v pečce - takhle je bezpracný, můžu při něm třeba i uvařit;-)

Cathleen, tak ti koukám a nevím, zda je to chlebík, nebo včelí plástev:-))tak krásně je ten chlebík vzdušnej a kouká z něj dobrota, kterou určitě vyzkouším. Podle tvaru usuzuji, že jsi ho komlet udělala v pečce:-p To je jasnej 1.bod:yes:

Tématické fráze:
domácí chleba s pohankovými vločkami, celozrnný pohankový chlebík, žitný chleba s pohankovými vločkami, žitný chléb s vločkami, podmaslový chlebíčky recept, pohankovo žitný chléb, domácí žitný chleba s podmaslim a vlockami, moučník s pohankovými vločkami, těsto od cathelen, podmáslový chléb, chléb podmáslový

Suroviny:
voda, podmáslí, ocet, olej, sůl, cukr, kmín drcený, vločky pohankové, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu