Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z vepřové kotlety s krustičkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 613 kJ /
386 kcal
Bílkoviny12,26 g
Tuky3,32 g
Vláknina27,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 537 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy62,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřát na 180°C. Krok 2: Na pánvi na oleji opéct maso z každé strany 1-2 minuty a přemístit ho do pekáče nebo na plech. Krok 3: Toastový chléb opéct (nasucho na pánvi nebo v topinkovači) a rozdrtit spolu s bylinkami v mixéru, přidat citronovou kůru a lžíci oliv. oleje. Vzniklou drobenku naklást na maso v pekáči. Krok 4: Mezi plátky masa vložit omytá rajčátka. Krok 5: Vše osolit, opepřit, pokapat citronovou šťávou a zakryté péct v troubě 20 min. nebo dokud maso není měkké.

Sevírujte s pečenými rajčátky, které ještě na talíři zakápněte balzamikem a posypte bazalkou.

Pokud vyrobíte krustičky dost (je výborná a neskutečně voní), stačí jako příloha zeleninový salát.

Zveřejněno 15. 9. 2011

Poznámka autorky Kanyla

Zdroj: časopis Gurmet (květen 2011)

Provedení: vařil muž, já jen jedla a fotila =D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7Bl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7Bl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Taky jsem tam recept viděla a i mne zaujal:yes:+

Krásný recept:-p+9:yes:Lákavé k zakousnutí;-):-p

Kanylo, takové kusy masa a ještě křupavého, to by se mi taky líbilo:-p Recept je dobrý a já ti dávám 8.bod:yes:

to musí být dobrota!!!:-p+1:yes:

Krustička pěkně provoněná bylinkami a citrónkem, moc pěkné:-p:yes:

:-p:yes:

To vypadá moc dobře :-p:yes:

Tématické fráze:
steak z kotlety, vepřový steak, steaky z kotlety, kotleta steak, vepřový steak recept, steak s kotlety, recepty na vepřové kotlety, steak kotleta, kotleta jako steak, vepr kotleta, vepř.kotleta, stejk z kotlety, vepř kotlety, vepř.steak, steak z vepřové kostlety, kotlety steak, steak z kotlety recept, stejk z vepřové kotlety, vepr steak, vepř.kotlety

Suroviny:
chléb toustový tmavý, kotleta vepřová, tymián, petrželka, bazalka čerstvá, citron, rajče cherry, ocet balsamiko, olej olivový, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu