

Steak jak z moc drahé restaurace
Suroviny 4 porce
- 1 kg svíčkové (plemeno Black Angus)
- 1 kg sladkých brambor
- 2 svazky chřest
- 1 česnek
- svazek rozmarýn čerstvý
- 8 ks cherry rajčata
- 250 ml víno červené
- 100 g máslo
- 100 ml mléko
- pažitka
- 1 ks cibule červená
- pepř
- sůl mořská
Postup přípravy receptu
Black Angus svieckova je jedna z tych najdrahsich ale tato draha zakladna surovina vam garantuje uspech ako v drahej restauracii. Svieckovu sme naporcovali na 250 g porcie .Klasicky sa v drahej restauracii tieto steaky daju priamo na grill.
Doma sa da tak,ze porcie sme zlahka natreli rastlinym kvalitnym olejom bez chuti ( aby olej nekonkuroval chuti kvalitneho masa).Tym ze maso je velmi kvalitne sa nemarinovuje a posypava specialnymi grilovaci koreniami.(Na to si kupte lacne maso a dajte ho do marinady cez noc).
Tazku liatinovu grilovaciu panvicu s drazkami sme rozohriali nad silnym plamenom.Na steaky ( treba mat dobry extraktor lebo to dymi) cca 3 minuty na kazdej strane sme opekali( tak aby sme mali pekne vypalene pasiky , dakdo robi aj do kriza.
Poukladali sme na kazdy steak rozpucene struciky cesnaku a kusok rozmarinu, trosku poolejovali a dali do rozohriatej rury dopiect cca 5 minut ( zalezi od truby), pozor, aby vam cesnak aj rozmarin nezhorel a zhorkol. Lepsie je davat len bez ozdoby pod grill.
Steaky treba nechat odlezat minimalne cca 5 minut na teplom mieste pred servirovanim.
V maziary sme nadrvili cerstvo cierne korenie a morsku sol Ochutili.
Situacia sa komplikuje ked jeden chce rare,druhy medium a treti well done . Potom treba robit kazdy steak samostatne.Priloha sladke zemiakove pyre. Sladke oranzove zemiaky dame piect do rury dame vychladnut a osupeme. Do vacsej misky pokorenime pridame mlieko a maslo a pasirujeme ako tradicne pyre so zemiakov.Pred koncom pridame na drobno nakrajanu pazitku a premiesame.
Sparglu odlomime tvrdsie casti a dame kratko varit do osolenej vody cca 2 minuty. vyberieme scedime.Nachystame si cherry paradajky. Vypek z liatinoveho pekaca prelejeme na panvicu pridame na drobno nakrajanu cibulku a rozmarin, osmažíme.
Pridame cherry paradajky, opecieme a pred koncom pridame sparglu, ktory rychlo opecieme.
Vyberieme paradajky a sparglu odlozime na teple miesto.
Do panvice nalejeme cca 250ml dobreho cerveneho vina, a redukujeme tak o 1/3 pridame kusok masla na zahustenie sol korenie na chut.
Poznámka od kuchařky
Tu ma vyprovokovali ze tu machrujem a steak ako v drahej restauracii( ziadne grilovacie korenie ziadne marinovanie) sa doma robit neda.Ma to jednoduchu pricinu maso je tak strasne drahe ze ho retazce nepredavaju.Tento Black Angus by stal v prepocte za kilo viac ako Kc 700.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Steak jak z moc drahé restaurace
-
Kde se tohle maso dá prosím sehnat?
-
Corall+Emmy 30.9.2006:
Prominte, ale delat opravdovy biftek z rostence to neni to prave orechove. -
Ahoj Nonyo, u nas milujeme steaky a muj kamarad z Holandska me naucil delat steaky, my mame enrecotte,coz je skvele maso na steaky.
Mela jsem svuj postup na steaky a dneska me napadlo udelat po tvem zpusobu a zkusit v cem je rozdil muj a tvuj a reknu jedno,ode dneska delam tvuj postup.
Steak se kraji jako kdyz zanoris nuz do masla,je krasne mekky,stavnaty,ten muj byl Medium well jak milujeme.
Proste ode dneska delam tvuj postup.
Manzel cumel a pochvaloval si velmi.
JInak delam ejdnoduche steaky,drcenmy pepr,spetka soli, a u smazeni ol.olej a slunecnicovy olej,ma to lepsi chut.
Posilam bodika -
Nádhera oku lahodící
-
+14
hezký recept a krásná fotka
-
Dakujem, a s tymi steakmi je to zlozite su dve strany ,to ako napisal Vaclav :" Vrchol blaha" a ta druha : preboha co vidite na takom drahom polosurovom mase?
PS;
Neodporucujem robit doma,(ked tak chodte najprv na radu k profikovi) velmi lahko sa to zacne dusit pri nespravnej teplote a ostane tvrde a vas porazi a skoda draheho masa,
fantom ty nie -
bodík beze slov
-
Nonyo, tvůj steak je krásný i lákavý a já ho nedělám už dlouho, co je svíčková tak drahá, klidně si ho odpustíme přesto, že ho umím, není to naše až tak velká parketa
Jóóó, tak kdyby mě na něj někdo pozval, tak to klidně
Ovšem za tvůj pěkný výtvor dávám 11.bodík
-
Stejka jsem doma už radši moc dlouho nedělala, taky z toho vznikla buď podrážka, nebo jsem to pak radši dodusila a tedy výsledek neměl se stejkem nic společného. V restauraci si ho dám ráda
-
Pěkné
já pracuju v restauraci a mám možnost svíčkovou z Anguse si koupit , ale většinou když mám na steak chuť, tak si ho dám od našich kuchařů...
Jinak tento vypadá fakt moc dobře, dala bych si hned
-
Milý příteli "Steak" je pro mne vrchol blaha a jak mohu tak si ho udělám a i dám v restauraci i když mi přijde cca na l40,§ až 220,- Kč. Je to na důchodce dost, ale 1x za měsíc si to dovolím a doma tak 2-3x za měsíc. Už jsem se vypracoval /po různých propadákách/ k tomu, že jej dělám supr. TOBĚ FANDÍM a přeju vždy úspěch. Dávám + bodík 8 .
-
Nonya dávam boda ale nevim kdo provokoval? doufam že nee já to bych nerad
,
-
Bez komentáře ti dávám plus. Já a steaky nejsme kamarádi. ne, že bych je neměla ráda, ale neumím je udělat, aby nebyly tvrdé.
. Takže máš můj obdiv a plus.
-
Luxusní
Snad v Olomouci tohle úžasné masíčko seženu