Steak z vepřové kotlety s krustičkou

Suroviny

4 plátky toastového chleba
4 plátky vepřové kotlety
2 snítky tymiánu
2 snítky petrželky
2 snítky bazalky
1 citron (kůra i šťáva)
500 g cherry rajčátek
balzamikový ocet
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřát na 180°C.

  2. Na pánvi na oleji opéct maso z každé strany 1-2 minuty a přemístit ho do pekáče nebo na plech.

  3. Toastový chléb opéct (nasucho na pánvi nebo v topinkovači) a rozdrtit spolu s bylinkami v mixéru, přidat citronovou kůru a lžíci oliv. oleje. Vzniklou drobenku naklást na maso v pekáči.

  4. Mezi plátky masa vložit omytá rajčátka.

  5. Vše osolit, opepřit, pokapat citronovou šťávou a zakryté péct v troubě 20 min. nebo dokud maso není měkké.

    Sevírujte s pečenými rajčátky, které ještě na talíři zakápněte balzamikem a posypte bazalkou.

    Pokud vyrobíte krustičky dost (je výborná a neskutečně voní), stačí jako příloha zeleninový salát.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Gurmet (květen 2011)

Provedení: vařil muž, já jen jedla a fotila =D

Komentáře k receptu Steak z vepřové kotlety s krustičkou

Tématické fráze: steak z kotlety vepřový steak steaky z kotlety kotleta steak vepřový steak recept steak s kotlety recepty na vepřové kotlety steak kotleta kotleta jako steak vepr kotleta vepř.kotleta stejk z kotlety vepř kotlety vepř.steak steak z vepřové kostlety kotlety steak steak z kotlety recept stejk z vepřové kotlety vepr steak vepř.kotlety