Suroviny
Porce: forma na pečení
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 757 kJ / 3 288 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 61,20 g | 
| Tuky | 172,82 g | 
| Vláknina | 17,00 g | 
| Cholesterol | 989 mg | 
| Sodík | 356 mg | 
| Sůl | 1,10 g | 
| Sacharidy | 363,44 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Jablka i švestky omyjeme, odstraníme jádřince u jablek a u švestek odstraníme pecky. Jablka pokrájíme na měsíčky, švestky rozpůlíme. Je-li slupka u jablek tužší, raději jablka oloupeme. Nastrouháme si na struhadle sojové řezy a citrónovou kůru.
	Krok 2: V misce pak smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, pudingem a cukrem.
	Krok 3: Přidáme našlehaná vejce, mléko a rozpuštěné máslo.
	Krok 4: Všechny suroviny pak ručním mixérem vyšleháme lehce do pěny . Těsto by mělo mít lehce tekutou konzistenci.
	Krok 5: Poté těsto nalijeme do zapékací misky, kterou jsme si vymazali tukem a vysypali strouhankou nebo kokosem.
	Krok 6: Na těsto poklademe pokrájené ovoce, obalené ve strouhaných sojovými řezech a v nastrouhané citronové kůře.
	Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 35-40 minut, dokud koláč nezezlátne a není propečený.
	Krok 8: Koláč necháme vychladnout a posypeme cukrem, dozdobíme lístky máty nebo meduňky.
Zveřejněno 24. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Křehký jablko-švestkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMwn
Moje poznámka
					
				
Křehký jablko-švestkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMwn
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 11 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kolac jablka svestky, 
						
						
							jablko švestkový koláč, 
						
						
							sojový koláč, 
						
						
							recepty z jablek, 
						
						
							koláč švestky jablka, 
						
						
							jablkošvestkový koláč, 
						
						
							křehký moučník z jablek, 
						
						
							sojový suk dítěti, 
						
						
							švestkový koláč jablka, 
						
						
							švestkový koláč s jablky, 
						
						
							kolač ze švestek a jablek, 
						
						
							koláč švestky a jablka, 
						
						
							kolac s jablky a svestkami, 
						
						
							švestky a jabka koláč, 
						
						
							sojovy suk kolaç, 
						
						
							švestky a jablko koláč, 
						
						
							švestkový koláč slupka, 
						
						
							koláč z jablek a švestek, 
						
						
							jablko švestkové řezy, 
						
						
							jablkovej kolač
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							jablko, 
						
						
							švestky, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							řezy sojové, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							tuk, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							kokos
						
					
	
			
	
	
Komentáře (15)