Dobošův dort
Dobošův dort, který byl původně vytvořen pro císaře Franze Josefa II., je pradědeček všech vrstvených máslových dortů s čokoládovou polevou. V jeho chuti vynikají oříšky ve formě griliáše, kterým je celý dort prosypán.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 735 kJ / 6 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,93 g |
Tuky | 358,17 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 3,65 g |
Sodík | 790 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 602,83 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobošův dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5Z2
Moje poznámka
Dobošův dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5Z2
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 5 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 4 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 4 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 4 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 4 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 6 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 8 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 9 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 9 hodinami
Tématické fráze:
dobošovy řezy,
dobšův dort,
dobešuv dort,
dort z placek,
řezy doboš,
dobošovi řezy,
dobšuv dort recept,
doboš řezy,
dobošovy dort,
dobosovi rezy recept,
zákusek doboš,
dobešuv dort recept,
madarsky dort,
dorty a jiné pečeníčko,
dorty a jiné pečeníčko,
dobošův karamel,
dobošuv zakusek,
dorty recepty,
bobošův dort,
dobošovy řezy - recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
cukr krupice,
ořechy lískové,
olej,
čokoláda na vaření,
žloutek,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (19)
Ano, původní dvě placky jsem rozkrojil, omlouvám se. Hned to opravím.
1.)Pokud je na fotce Dobošův dort tak v ingrediencích chybý kakao, protože tam je korpus hnědý.
2.) Dort má více vrstev než je placek - mají se snad rozpůlit a dát na sebe? To v receptu také není uvedeno.
3.) Je snad u receptu jiný obrázek než uvedený dort? Děkuji J.