Kýta s cibulí na smetaně

cardanka Kuchařka: cardanka

5-6 porcí Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

vepřová kýta 1 kg
koření sele na rožni
hl. mouka
olej
3 cibule
2 zelené papriky
1 červená paprika
1/2 pórku
200 ml smetany
5-6 plátků ementálu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, posypeme kořením na rožnění a zatlačíme do masa, maso obalíme v hladké mouce, na rozpálený olej vložíme do pánve plátky masa a opečeme z obou stran. Mezi tím si dáme předehřát troubu na 180°C - 200°C.

  2. Na dno pekáčku rozložíme část oloupané, na plátky pokrájené cibule, vložíme opečené plátky masa z pánve, na vrch vložíme zbytek cibule na plátky, očištěné a pokrájené papriky, pórek.

  3. Vše zalijeme šlehačkou, přikryté pečeme v předehřáté troubě cca 30-40 minut.

  4. Po upečení maso poklademe plátky sýra a necháme již ve vypnuté troubě povolit.

    Příloha může být brambor, hranolky či jen zeleninový salát...

Poznámka

Dobu pečení doporučuji upravit dle použitého masa - kýta bývá tužší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kýta s cibulí na smetaně

Tématické fráze: kýta na smetaně kýta na smetaně s paprikou vepřová kýta na smetané recepty z krůtího masa kýta jak upravit vepřovou kýtu rožnění kýty kýta kýta se šlehačkou jak upravit kýtu veprove na smetane s cibuli vepřové maso recepty jak upravit kytu vepřová kýta se šlehačkou maso na cibuli a smetaně vepřová kýta na cibuli recepty na rozneni cibule na smetaně vepřové maso na smetaně s cibuli maso na smětaně s cibulí rožnění kýty recept vepřová kýta na rožni

Zapomněl/a jsem heslo