Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 136 kJ / 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,18 g |
Tuky | 29,71 g |
Vláknina | 15,92 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 92,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOrJ
Moje poznámka
Pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOrJ
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 8 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 23 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 39 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 48 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
pomazanka z pohanky,
pohanka recepty,
pomazánky z pohanky,
pohanka pomazánka,
pohanka recepty výborné,
recepty z pohanky,
pomazánka s pohankou,
pomazánka s pohanky,
pomazánka pohanka,
pohankové recepty pomazanka,
úprava pohanky,
pomazánky recepty,
pohanka pomazánky,
pohanka,
pomazánky,
moučník z pohanky,
pohanka recepty pomazánka,
pohanka recept,
top recepty,
pohankova pomazanka
Suroviny:
pohanka,
smetana kysaná,
česnek,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (17)
Ale NEVARIŤ ! Ani minútu, ničí sa rutín, a ten je v pohánke najdôležitejší.
Jinak já tuhle hnědou "neloupanou pohanku" třeba dělám tak, že když chci uvařit hrníček pohanky tak dám hrníček pohanky a 2 hrníčky vody do kastrolku a nechám to vařit téměř až do té doby kdy tam není už voda. Je to úprava maximálně na 10min. Doufám, že jste ten postup pochopily
U nás sa teraz predáva tepelne brúsená pohánka, preto je tmavšia, obrúsi sa len vrchná časť zrnka. Je výborná. Potom ju pripravujem ako chcem - polievky ( možno pridať trocha do akejkoľvek polievky ), zapekám, pomazánky, náplne, šaláty...proste kde ťa napadne.
Niet nič lepšie na naše cievy ako pohánky.
Len tú horúcu vodu treba použiť nie z varnej konvice, ale ohriatu na sporáku. Tá z konvice nie je vriaca, aj keď bublá a je v tomto prípade slabá.