Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepřové kotlety s přelivem z kondenzovaného mléka a cibule

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie752 kJ /
180 kcal
Bílkoviny4,82 g
Tuky0,67 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a vydatně posypeme čerstvě namletým barevným pepřem. Necháme odležet. Krok 2: Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej (polovinu můžeme nahradit máslem pro jemnější chuť) a cibuli orestujeme dohněda. Krok 4: Odhrneme ji na kraj rozpálené plochy a jednu po druhé opečeme kotlety, rovněž dohněda. Krok 5: Přilijeme kondenzované mléko, které jsme dopředu zahřáli asi na 50°C, lehce povolíme vývarem (asi 100 ml), přisolíme a dusíme asi 45 minut, dokud maso není měkké a šťáva nezhoustne. Krok 6: Pokud se nám omáčka přes veškeré úsilí "zdrcne", nezoufáme, maso vyjmeme a omáčku proženeme ponorným mixérem dohladka. Krok 7: Podáváme s různě upravenými brambory, knedlíkem, kuskusem nebo rýží.

Zveřejněno 13. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ6n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ6n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tak tohle je krásná krémová omáčka a kotletka jak malovaná - hmmm :-D:yes:

Dívám se na foto, mám sice před sebou Tvůj talíř, ale jinak, než bych chtěla. Neochutnám i když bych chtěla:-)):yes: Kondenzované mléko moc nepoužívám, jen si vzpomínám, že jsem jednu dobu potírala kuřata před pečením.

Elí, díky za vysvětlení:yes:

Bibi, jen jsem maso nastříhla po okrajích, aby se nekroutilo. Poslední dobou - pokud tedy nedělám roládky nebo závitky - nechávám maso bez naklepání, jen ho třeba naříznu tak, aby byly plátky všude stejně vysoké. Připadá mi potom šťavnatější.

Jsem potěšená zájmem o recept. S kondenzovaným mlékem, v kterém se maso dusí, je to zase trochu jiná chuť než se smetanou. A množství cibule to stihne skvěle zahustit.

Krásný recept, Eli, fotky jedlé tak jako vždycky:yes:

Dělám něco hodně podobného, jen se smetanou a nemixuju, vyzkouším podle Tebe příště. Nám k tomu chutnají bramboráčky:-p

Elizo, recept je jednoduchý a jistě výborný:-p Já bych asi zvolila smetanu, protože Tatru nekupuji, ale to je moje rozhodnutí;-) a prosím tě, ty kotletky se ani trochu nenaklepají:-? Jinak dávám 15.bod:yes:

1974andrea: Jé, nee, Tatra je v plechovce, kondenzované, neslazené. Tak to už chápu, až jsem se lekla té představy;-):-D maso se Salkem...

Eliza:Já myslela, že to kondenzované mléko je jako salko nebo ne?

1974andrea: Není to sladké, vždyť tam není nic sladkého...snad jen ta cibule, ale tu můžeme dosolit.
Simčo, knedlíky občas jíme, ale pro dceru je to zbytková záležitost, protože odkrajuje okraje a konzumuje jen středy...Nikomu se zatím nepodařilo ji přesvědčit, že je to to samé těsto a chutná to stejně...;-):-/

Eli, tak tady tu chuť si vůbec nedovedu představit:-O. Není to moc sladké?

:-p krása:yes::-K

Jednoduché, krásne, chutné...:yes:

Kondenzovanou Tatru používám do sekané;-)ale s těma kotletkama se mi to moc líbí:-p+10:yes:

Tématické fráze:
kondenzované mléko tatra, kotlety na pepřové omáčce, pepřová omáčka recept, kotleta se smetanivm přelivem, mleté maso kondenzované mléko, kotlety v pepřové omáčce, kotleta s pepřovým přelivem, vepřové kotlety s cibulí, kondenzovane mleko s masem, kolet na pepřové omáčce, přeliv na maso pepřový, kotlety na pepřové omáčce, kotleta v pepřové omáčce, neslazené kondenzované mléko recept, recepty kotleta na peprove omacce, kotlet s pepřovým přelivem, neslazené kondenzované mléko, kotleta na peprove omacce, kotlety pepřová omáčka, kondenzované neslazené mléko recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, pepř čtyř barev, mléko kondenzované, olej, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu