Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Postup přípravy
Krok 1: Zmrzlé rybičky obalíme v mouce smíchané s kořením na ryby.
Krok 2: Smažíme na větším množství oleje dozlatova.
Krok 3: Rybičky solíme až na talíři.
Krok 4: Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, podle chuti.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
Moje poznámka
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 3 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 20 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 1 hodinou
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 3 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 13 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 15 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 15 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 15 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 15 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
Tématické fráze:
smažené grundle,
grundle v troube,
co jsou grundle,
mražené grundle,
priprava grundlí,
grundle příprava,
priprava grundle,
grundle mražené,
ančovičky recept,
grungle,
grundle na grilu,
mrazene ancovicky,
co jsou to grundle,
smažené ančovičky,
rybičky grundle,
grundle cena,
grilované grundle,
ančovičky kde koupím,
uprava grundlí,
pecene grundle
Suroviny:
grundle,
mouka hladká,
koření na ryby,
olej,
sůl
Komentáře (54)
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
A proč jste rozmrazovali?
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
ja:
ja: