Čokoládový dort potažený marcipánem
Chcete potěšit své blízké vlastnoručně vyrobeným narozeninovým dortem? Možná to není tak složité, jak by se mohlo zdát. A místo drahé a často nedobré potahovací hmoty si můžete z několika běžných surovin připravit vlastní marcipán. Ti odvážnější z něj pak mohou zkusit vytvořit růžičky.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24-26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 855 kJ / 6 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,90 g |
Tuky | 307,65 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 1,32 g |
Sůl | 2,90 g |
Sacharidy | 860,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort potažený marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2wM
Moje poznámka
Čokoládový dort potažený marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2wM
Nejnovější recepty
Řecký salát z okurek
Přidáno před 3 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 7 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno 20. 7. 2025 11:00:02
Letní dort s tvarohem
Přidáno 20. 7. 2025 10:28:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská polévka II.
Kajkajak před 15 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 1 hodinou
Budapešťská pomazánka
83spacir před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
ricci před 1 hodinou
Francouzské řízečky
parisn8 před 1 hodinou
Třešňový sirup
Libotovska před 3 hodinami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 4 hodinami
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 12 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 15 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové dětské dorty fotogalerie,
cokoladovy dort,
marcipán recept,
jak pracovat s marcipánem,
cokoladovy dort recept,
marcipánové dětské dorty recepty a návody,
marcipánové dorty k narozeninám,
recepty na dorty k narozeninam,
dorti,
zdobení dortů fotogalerie,
marcipanove dorty,
barvení marcipánu,
marcipánový dort recept,
marcipánové figurky na dorty,
recept na marcipán,
marcipánové dorty fotogalerie,
dorty k narozeninám fotogalerie,
dvoupatrový potahovaný dort postup,
marcipánový dort,
dorty k narozeninam foto
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
kakao,
mouka hladká,
olej,
máslo,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
mouka hladká,
čokoláda hořká,
rum,
voda,
cukr vanilkový,
džem rybízová,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
mandlové aroma,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (95)
Ale přiznávám, že marcipánové růžičky až na několikátý pokus:)Hodně pomohl online kurz zdobení dortů, kde je i pěkný video návod na růžičky. Více o kurzu zde http://www.mini-kurzy.cz/zdobeni-dortu-se-uz-nemus.... Pro začátečníky jako jsem já určitě super
Ano Míšo, když chcete mít marcipán třeba červený stačí přidat gelové potravinářské barvivo...teda aspoň mně se osvědčilo
Tomáš Čechák:
Tady to tak chodí..., to si zvyknete, ááá nééébo nezvyknete
Možná vám, dnes ve Štědrý den, některá hvězda odpoví, že každá(ý) trouba peče jinak. Jj peče, ale je to jen takové klišé... Zde +/- 10°C nic neznamená
Asi jste měl málo vyšlehaný sníh. Já bych šlehal chvilku samotné (nahřáté) bílky (bez soli), pak přidal 1PL krystalu, pak šlehal dohusta, pak s cukrem do špiček.
Žloutky a mouku vmíchat opatrně, jak stojí psáno v rcp.
... ááá ještě se říká, že se s těstem naplněnou formou má zacházet šetrně... No, předpokládám, že jste s ní naschvál nemlátil
Já jen abych věděla..aby se mi dortík povedl :)
Přidávám i fotku
Marcipán byl taky výborný a dobře se s ním pracovalo
Takže přidávám bodík a hodně štěstí při dalším pečení
p.s.jinak dodatečně dávám bod, krásný dort
Já ty figurky zkusila sehnat na
http://www.pravy-marcipan.cz, protože v takovém modelování nejsem moc zručná
Povedl se krásný narozeninový dort.
Jinak cukrářkám se omlouvám, ale ópravdu ´jsou to mé první dva dortíky v životě
Papričko, bacha na teplotu té čokolády (měla by být stejná jako krému).Riziku lze zamezit rozpuštěním čokolády v kaši a tu potom temperovat.