Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 844 kJ / 2 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,67 g |
| Tuky | 152,87 g |
| Vláknina | 12,41 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 366 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 298,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a horkovzdušnou rozehřejeme na 150 °C, klasickou se spodním a horním ohřevem na 180 °C. Krok 2: Utřeme změklé máslo s cukrem, postupně přidáváme celá vejce, nakonec přilejeme 125 ml mléka a mouku prosátou s práškem do pečiva. Krok 3: Dvě třetiny tohoto těsta nalejeme do připravené formy a celý povrch zaprášíme kakaem. Nejlépe to jde tak, že si kakao nasypeme do malého cedníku. Krok 4: Pak na tento kakaový povrch nalejeme zbylou třetinu těsta, do které jsme přidali oříšky a 3 lžíce mléka. Tím se vytvoří tmavý proužek oddělující mramorování. Krok 5: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme orientačně asi 20 minut do růžova. Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 6: Před krájením bábovku pocukrujeme.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a horkovzdušnou rozehřejeme na 150 °C, klasickou se spodním a horním ohřevem na 180 °C. Krok 2: Utřeme změklé máslo s cukrem, postupně přidáváme celá vejce, nakonec přilejeme 125 ml mléka a mouku prosátou s práškem do pečiva. Krok 3: Dvě třetiny tohoto těsta nalejeme do připravené formy a celý povrch zaprášíme kakaem. Nejlépe to jde tak, že si kakao nasypeme do malého cedníku. Krok 4: Pak na tento kakaový povrch nalejeme zbylou třetinu těsta, do které jsme přidali oříšky a 3 lžíce mléka. Tím se vytvoří tmavý proužek oddělující mramorování. Krok 5: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme orientačně asi 20 minut do růžova. Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 6: Před krájením bábovku pocukrujeme.
Zveřejněno 10. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s proužkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/21XK
Moje poznámka
Bábovka s proužkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/21XK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
zajímavá bábovka,
zajímavé bábovky,
bábovka recept,
jak udělat mramorování bábovky,
jak udělat mramorovani v babovce,
1/8 mléka,
prouzky v babovce,
bábovky recepty,
ozdobená bábovka recept,
mramorování bábovky,
rcp na bábovku,
orechova babovka s prouzkem,
mramorování bábovka,
recepty bábovky,
efektní bábovka,
vychytávka recept na bábovku,
výborná bábovka s vaječným koňakem,
caro bábovka,
ořechová bábovka s prožkem,
ozdobená bábovka
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
máslo,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
oříšky,
kakao,
tuk,
mouka hrubá,
cukr moučkový
Komentáře (34)
Výborná ořechová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6Bábovku budu rozhodně péct častěji.